Vrijstelling boven­gronds mest uit­rijden ver­lengd, uiter­lijk 29 februari melden

Dit jaar kun je je weer aanmelden voor de ‘Vrijstelling bovengronds aanwenden runderdrijfmest’. Meld dit uiterlijk 29 februari bij RVO. De voorwaarden zijn gelijk aan de voorgaande jaren.

Bovengronds mest uitrijden

Alleen als je je hebt aangemeld voor de vrijstellingsregeling mag je de mest bovengronds uitrijden. Aan deze vrijstellingsregeling zitten een behoorlijk aantal voorwaarden. Zo mag je onder andere alleen mest bovengrond uitrijden dat op jouw eigen bedrijf is geproduceerd.

Dit mag ook alleen maar op grasland. Op bouwland moet je de mest altijd emissiearm uitrijden. Daarnaast moet je voldoende weidegang toepassen en mag jouw stikstofoverschot niet te groot zijn.

Geen derogatie

De vrijstellingsregeling kan niet gecombineerd worden met derogatie. Je zult een keuze moeten maken voor welke regeling je je wilt aanmelden.

Uiterlijk 29 februari melden bij RVO

Wil je gebruik maken van de vrijstelling? Dan moet je dat uiterlijk 29 februari melden bij RVO. Daarnaast vind je op de site van RVO alle voorwaarden.

Heb je nog vragen over bovengronds mest uitrijden? Neem dan gerust contact op.

Jurgen Horsthuis
Jurgen Horsthuis Adviseur agro
Realtime inzicht

Als agrarisch ondernemer sta je telkens weer voor nieuwe uitdagingen; de agrarische sector is immers continu in beweging. Denk aan veranderende wet- en regelgeving en de sterk fluctuerende markt. Je weet er waarschijnlijk alles van. Je wilt de juiste beslissingen nemen, en dat begint met inzicht in je eigen agrarische onderneming. Het agro dashboard brengt je verder!

Lees meer