Korting fosfaatrechten terug naar 10%

De korting bij de overdracht van fosfaatrechten is verlaagd naar 10%. Deze lagere korting is van toepassing op de overdrachten die vanaf 30 april 2022 zijn geregistreerd. Er zijn ook situaties waarin je niet te maken krijgt met een korting.

De korting is 10%

Draag je fosfaatrechten over of worden er aan jou fosfaatrechten overgedragen en is op deze overdracht een korting van toepassing? Dan geldt voor alle overdrachten vanaf 30 april 2022 een lagere korting. Je krijgt een korting van 10% in plaats van 20%.

Overdracht voor 30 april ingediend

Heb je net voor 30 april 2022 een overdracht ingediend? Dan bepaalt het moment van registratie of je te maken krijgt met de hoge of lagere korting. Alle overdrachten die RVO uiterlijk 29 april heeft geregistreerd worden met 20% gekort. Heb je beide de overdracht uiterlijk 29 april bij RVO ondertekend, maar RVO heeft deze nog niet geregistreerd? Dan wordt je overdracht met 10% gekort, omdat RVO de overdracht op of na 30 april 2022 registreert.

Heb je vragen over de korting fosfaatrechten? Neem dan contact met ons op.

Robert Reuver
Robert Reuver Senior adviseur agro
Ervaren adviseur in de agrarische sector
Mijn naam is Robert en ik ben alweer ruim 30 jaar met veel plezier werkzaam als adviseur in de agrarische sector. Ik heb veel ervaring met onder meer agrarische bedrijfsoverdrachten in familieverband en de financiering van agrarische bedrijven. Daarnaast ben ik graag een sparringpartner voor agrarische ondernemers; zeker in deze tijd is het heel belangrijk om samen vooruit te kijken.
Neem contact op