Heen- en teruglease tegelijk melden

Wil je fosfaat- en of dierrechten leasen? Dan kan je de heen- en teruglease gelijktijdig melden. Voorheen waren dit twee meldingen. Bij de afromingsvrije lease van fosfaatrechten (max. 100 kg) is gelijktijdige melding verplicht.

Gelijktijdig melden bij lease

De heen- en teruglease van fosfaat-, varkens- en pluimveerechten moest je altijd als twee aparte meldingen na elkaar bij RVO registreren. Dit is onlangs aangepast. Het is nu mogelijk om de heen- en teruglease gelijktijdig te melden.

Meld je de heen- en teruglease gelijktijdig? Dan hoef je ook maar één keer € 100 legeskosten te betalen.

Afromingsvrije lease, één melding verplicht

Wil je fosfaatrechten leasen en gebruik maken van de afromingsvrije lease? Dan ben je verplicht om de heen- en teruglease gelijktijdig te melden bij RVO. Je mag per kalenderjaar maximaal 100 kg afromingsvrij leasen.

Heb je vragen over de heen- en teruglease? Neem dan contact met ons op.

Robert Reuver
Robert Reuver Senior adviseur agro
Ervaren adviseur in de agrarische sector
Mijn naam is Robert en ik ben alweer ruim 30 jaar met veel plezier werkzaam als adviseur in de agrarische sector. Ik heb veel ervaring met onder meer agrarische bedrijfsoverdrachten in familieverband en de financiering van agrarische bedrijven. Daarnaast ben ik graag een sparringpartner voor agrarische ondernemers; zeker in deze tijd is het heel belangrijk om samen vooruit te kijken.
Neem contact op