DAC7: nieuwe rap­por­ta­ge­ver­plich­ting voor on­line plat­for­men

De rapportageverplichting DAC7 verplicht online platformen vanaf 2023 informatie over verkopers die gebruik maken van hun platformen te verzamelen, te verifiëren en te rapporteren aan de Belastingdienst.

DAC7

Online platformen zijn met ingang van 1 januari 2023 verplicht om informatie over verkopers die gebruik maken van hun platformen te verzamelen, te verifiëren en uiteindelijk te rapporteren aan de Belastingdienst.

Deze rapportageverplichting is gebaseerd op een Europese Richtlijn, die verplicht moet worden opgenomen in de Nederlandse wet- en regelgeving. De nieuwe rapportageverplichting raakt niet alleen de platformexploitanten, maar ook verkopers die gebruik maken van zulke platformen.

Stappen die je moet nemen

Ondanks dat er nog de nodige zaken onduidelijk zijn, ben je met een aantal stappen goed op weg om de nieuwe regelgeving te kunnen implementeren in jouw bedrijf. Je leest erover in onderstaande whitepaper.

We beantwoorden daarin vragen als:

  • Voor wie gaat de nieuwe rapportageverplichting gelden?
  • Wanneer is sprake van een online platform?
  • Welke verkopen (‘relevante activiteiten’) moeten worden gerapporteerd?
  • Zijn er uitzonderingen op de rapportageverplichting?
  • Welke gevolgen heeft de nieuwe rapportageverplichting voor mij als verkoper?
Peter van der Sluis
Peter van der Sluis Senior belastingadviseur

Whitepaper DAC7

We gaan in deze whitepaper verder in op uitzonderingen, het doel en de gevolgen voor de verkopers na de rapportageverplichting. Daarnaast geven we 5 tips om je goed op weg te helpen.

Peter van der Sluis
Peter van der Sluis Senior belastingadviseur