Van strategie naar actie! Bouwen aan een toekomstbestendige HR-strategie

Van strategie naar actie! is een interactief event dat zich richt op leiders en HR-professionals die streven naar een toekomstbestendige organisatie. Tijdens dit event ontdek je hoe toekomstgericht leiderschap en onderscheidend werkgeverschap bijdragen aan het realiseren van jouw HR-strategie.
27 juni
Van der Valk Apeldoorn de Cantharel
om 14:30 uur

Jouw organisatie is ambitieus en wil vooruit. Deze ambitie vraagt om een duidelijke strategie, voor je eigen klanten maar óók voor je eigen medewerkers. Een goede strategie is juist in deze tijden noodzakelijker maar ook lastiger dan ooit. Thema’s als bijvoorbeeld duurzaamheid en aantrekkelijk werkgeverschap vragen om een lange termijnaanpak.

In de startsessie ‘van bedrijfsstrategie naar HR-strategie’ neemt Marieke Mijnen, senior strategisch adviseur, je mee in de uitdagingen die je hierin als organisatie tegenkomt en hoe je in deze roerige tijden zowel je organisatie als je medewerkers in dezelfde richting kunt ‘sturen’.  En, hoe zorg je ervoor dat de medewerkers betrokken zijn en blijven bij de ambities die de organisatie heeft?  

Na deze startsessie volg je deze middag twee workshops over de door jou gekozen onderwerpen. De inhoud van de workshops sluit aan bij het thema van deze middag ‘Van strategie naar actie: bouwen aan een toekomstbestendige HR-Strategie’. Onze specialisten praten je op interactieve en praktische wijze bij over de nieuwste HR inzichten en tools die je daarbij helpen. 

Kies 2 workshops die jou direct vooruithelpen

Uitblinken in een concurrerende arbeidsmarkt

Wil je dat jouw organisatie dé plek wordt waar talent graag aanklopt én blijft? Dan geeft onze workshop 'Uitblinken in een concurrerende arbeidsmarkt’ je de juiste inzichten. Ontdek wat ervoor zorgt dat mensen voor jouw organisatie kiezen en hoe je werkgeluk en productiviteit behoudt. Deze workshop biedt praktische inzichten en strategieën om dit te realiseren. Verken met ons wat nodig is om talent aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen en hoe assessments hierbij een krachtige en positieve rol kunnen spelen. 

Van strategie naar actie voor leidinggeven

Deze workshop voor leidinggevenden richt zich op de cruciale rol van leiders bij het vertalen van strategieën in acties binnen jouw organisatie. We gaan dieper in op hoe bedrijven hun leidinggevenden kunnen ondersteunen in deze uitdagende taak. Ontdek hoe effectief leiderschap de sleutel vormt tot succes en het behalen van organisatiedoelstellingen. We verkennen ook het belang van strategische personeelsplanning en hoe dit bij verandering een integraal onderdeel vormt van het realiseren van organisatiedoelstellingen. 

Benut de kracht van automatisering en data voor HR

Ontdek hoe je de kracht van automatisering en data in HR kunt benutten! In een wereld die voortdurend verandert, is het van essentieel belang dat organisaties zich aanpassen aan nieuwe technologische mogelijkheden om een vooruitstrevende werkgever te zijn.

Automatisering biedt talloze voordelen, waaronder het afdwingen van consistentie en continuïteit in beleid, het ondersteunen van leidinggevenden in hun rol, het beschikbaar hebben van stuurinformatie voor gefundeerde besluitvorming, het verhogen van de medewerkerstevredenheid en het efficiënt inrichten van processen om tijd en kosten te besparen.  

Tijdens de workshop laten we concrete tools en toepassingen zien waarmee je deze doelen kunt bereiken. Ontdek hoe automatiseringsmogelijkheden kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie en leer hoe je een data-gedreven cultuur kunt bevorderen die groei en ontwikkeling stimuleert. 

Tijdig anticiperen op wet- en regelgeving; inzet van zzp'ers aan banden?

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt staan bedrijven voor unieke uitdagingen bij het vinden van geschikt personeel, waarbij het inhuren van zzp'ers een veelvoorkomende oplossing is. Niettemin, door ontwikkelingen in rechtspraak en wetgeving lijkt dit steeds uitdagender te worden.

Deze workshop richt zich op de juridische, fiscale en praktische aspecten van het werken met zzp'ers. We bespreken de impact van deze veranderingen op de strategische personeelsplanning van jouw organisatie. Daarnaast behandelen we hoe je zzp'ers nog steeds effectief kunt inzetten en hoe je een zzp'er kunt motiveren om in dienst te komen, inclusief belangrijke aandachtspunten. Samen verkennen we hoe je optimaal samenwerkt met zzp'ers, rekening houdend met de steeds veranderende regelgeving en behoeften van deze tijd.

Programma

  • 14.30 - 14.45 uur | Inloop
  • 14.45 - 15.00 uur | Start/welkom
  • 15.00 - 15.50 uur | Startsessie
  • 15.50 - 16.00 uur | Wisselmoment
  • 16.00 - 16.45 uur | 1e workshop
  • 16.45 - 16.55 uur | Wisselmoment
  • 16.55 - 17.30 uur | 2e workshop
  • 17.30 - 18.00 uur | Informele afsluiting met drankje/hapje

Voor wie?

Dit event is exclusief voor ondernemers en leidinggevenden die actief betrokken zijn bij de strategie van hun organisatie en die verantwoordelijkheid dragen voor het vertalen van deze strategie naar concrete acties binnen HR.

 

Annerie Wentink
Annerie Wentink Manager personeel
Expert in HR (vraagstukken)
Samen met de klant een vraagstuk doorgronden: daar krijg ik energie van. Daarbij gaan we uit van de wensen en behoeftes van de klant en daar geven we met ons team HR- en salarisspecialisten invulling aan. We zijn gedreven door de uitdaging hierin vernieuwend te blijven.
Neem contact op