Haal het beste uit je werknemers met de SLIM subsidie

Wil je jouw medewerkers uitdagen en voor langere termijn aan je onderneming binden? Maar heb je geen geld, kennis of tijd om dat te stimuleren? Benut dan kansen met de subsidieregeling SLIM!
Ontdek of je in aanmerking komt

SLIM-subsidie

Goed opgeleide medewerkers vergroten het succes van de organisatie. Zij zijn productiever, gemotiveerder, innovatiever én kunnen beter inspelen op klantbehoeften. Gunstig voor jou, want hierdoor blijf jij de concurrent net dat ene stapje voor! 

Investeren in opleiding een uitdaging?

Grote bedrijven investeren volop in het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. Voor een mkb'er is het investeren in opleiding en ontwikkeling echter een uitdaging. Tijd, kennis en middelen zijn vaak onvoldoende aanwezig. Herkenbaar?

Benut kansen

Kan je hulp gebruiken bij het ontwikkelen en motiveren van je werknemers? Benut kansen met de subsidieregeling SLIM! Deze kon je in 2023 aanvragen vanaf 1 maart t/m 30 maart 2023 én 1 september t/m 30 september 2023. Ook in 2024 is het weer mogelijk om SLIM-subsidie aan te vragen.

Met de SLIM-regeling haal je middelen, tijd én kennis in huis door de inzet van onze HR-adviseurs. Je medewerkers worden gestimuleerd en gemotiveerd, waardoor zij eerder geneigd zijn kwalitatief werk leveren. 

SLIM in 2024

In 2023 was de SLIM alleen beschikbaar voor mkb-ondernemingen, samenwerkingsverbanden in het mkb en grootbedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie.

Vanaf 2024 is het ook mogelijk de subsidie in te zetten voor individuele scholing. Daarnaast wordt het budget in 2024 aanzienlijk verhoogd met €73,5 miljoen. Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze subsidienieuwsbrief.

Welke projecten?

Voor projecten die voor de SLIM subsidie in aanmerking komen, kan je denken aan:

  • Het opstellen van een opleiding- of ontwikkelingsplan waarin je onderneming wordt doorgelicht en de scholingsbehoefte vanuit de onderneming inzichtelijk wordt.
  • Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor je werknemers.
  • Het bieden van praktijkleerplaatsen (derde leerweg).

Nu met voorschot

De subsidieaanvraag in maart 2023 was anders dan voorgaande jaren. Het was mogelijk om een voorschot van 50% te ontvangen over het subsidiebedrag. Voeg bij je aanvraag als bijlage een bewijsstuk toe waarop de tenaamstelling en het rekeningnummer staat.

Dit levert het je op

Hoge tevredenheid

Medewerkers die uitdaging in hun werk (blijven) ervaren, zijn doorgaans meer tevreden over hun werk.

Innovatie

Medewerkers krijgen met SLIM meer ruimte om hun creatieve en innovatieve ideeën kwijt te kunnen.

Aantrekkelijke werkgever

Bedrijven die aandacht besteden aan (de ontwikkeling van) personeel, zijn aantrekkelijker voor nieuwe mensen.

Kom ik in aanmerking voor de SLIM-subsidie?

Vraag vrijblijvend een subsidiescan aan en we kijken graag met je mee!

Gerelateerd

Whitepaper SLIM

In deze whitepaper geven we een duidelijk(er) beeld wanneer je in aanmerking komt voor de SLIM-subsidie, door de activiteiten te ondersteunen met diverse voorbeelden. Download gerust de whitepaper!

Samen gaan we ervoor

Paul van den Berg
Paul van den Berg Subsidieadviseur Meer over Paul
Annerie Wentink
Annerie Wentink Manager personeel Meer over Annerie
Tirsa Dekker
Tirsa Dekker Arbeids- en organisatiepsycholoog Meer over Tirsa
Anouk Lichtendonk
Anouk Lichtendonk HR adviseur Meer over Anouk
Jarno Swijghuizen
Jarno Swijghuizen Subsidieadviseur Meer over Jarno