LEADER Flevoland

LEADER Flevoland richt zich op de bevordering van de plattelandsontwikkeling, het stimuleren van de plattelandseconomie en het bijdragen aan verduurzaming. Vanaf 2 april is de openstelling van de LEADER voor de provincie Flevoland.
Neem direct contact op

LEADER Flevoland

Het doel van LEADER is tweeledig:

  1. Bijdragen aan de ontwikkeling van plattelandsgebieden en het stimuleren van de plattelandseconomie. Voorbeelden hiervan zijn het behoud en de ontwikkeling van de leefbaarheid van het platteland of het versterken van de sociale samenhang en voldoende voorzieningen.
  2. Bijdragen aan verduurzaming. Hierbij ligt de focus op klimaatverandering en duurzame energie, efficiënt beheer van natuurlijke hulpbronnen (water, bodem en lucht) en bescherming van biodiversiteit.
Zarina Buckert
Zarina Buckert Subsidieadviseur

Openstelling

Vanaf 2 april is de openstelling van de LEADER voor de provincie Flevoland.

Inwoners, organisaties, verenigingen en ondernemers die een idee hebben kunnen vanaf dan subsidie aanvragen. Het moet hierbij gaan om ideeën die de ontwikkeling van het landschap, de leefbaarheid, economie en duurzaamheid van de provincie Flevoland versterken.

Subsidie

De te ontvangen subsidie verschilt per aanvraag. Gemiddeld komt 60% van de gemaakte kosten in aanmerking voor subsidie. Tot en met 2027, is een budget beschikbaar van ruim €4 miljoen.

Kom jij in aanmerking voor LEADER?

Wij kijken graag met je mee welke kansen er liggen voor jouw organisatie door een subsidiescan te doen. Hierdoor wordt het duidelijk of je voor LEADER en/of andere subsidies in aanmerking komt.

Subsidiescan aanvragen
medewerker de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Leander Popken
Leander Popken Senior subsidieadviseur Meer over Leander
Ilse Stortelers
Ilse Stortelers Junior subsidieadviseur Meer over Ilse
Esther Petrov
Esther Petrov Subsidieadviseur binnendienst Meer over Esther
Jarno Swijghuizen
Jarno Swijghuizen Subsidieadviseur Meer over Jarno
Paul van den Berg
Paul van den Berg Senior subsidieadviseur Meer over Paul
Martijn Boerman
Martijn Boerman Subsidieadviseur Meer over Martijn

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het formulier in te vullen.