Private equity

Pre-exit doormiddel van private equity (investeerder)

Denkt u na over het verkopen van uw onderneming, maar vindt u het ook lastig om afstand te nemen? Logisch vinden wij, u heeft immers uw onderneming opgebouwd. Eventuele verkoop is één van de belangrijkste financiële keuzes in uw leven, u voelt hierbij een grote verantwoordelijkheid. Het gaat niet alleen over u, maar ook over uw medewerkers.

Verkoop is één van de belangrijkste financiële keuzes in uw leven.

Een pre-exit doormiddel van gedeeltelijke verkoop van uw aandelen aan een private equity partij geeft u en uw medewerkers de mogelijkheid om rustig aan het idee van verkopen te wennen.

Passende pre-exit strategie

met oog voor uw zakelijke én persoonlijke wensen

Door een uitgebreide financiële planning krijgt u inzicht in de mogelijkheden en het proces van verkoop aan een private equity partij. Dit geeft u rust en het inzicht om een weloverwogen beslissing te nemen. Daar staat u uiteraard niet alleen voor. Onze corporate finance adviseurs zorgen voor een passende pre-exit strategie die uw zakelijke en persoonlijke wensen waarborgen en uiteindelijk zorgen voor het vinden van de juiste investeerder, waar u een goede klik mee heeft.

De voordelen van een pre-exit

voor u en uw medewerkers

✅ U en uw medewerkers kunnen alvast wennen aan een overname.
✅ Door externe financiering en expertise creëert u waardestijging.
✅ U kunt zich weer bezighouden met de werkzaamheden waar u plezier en voldoening uithaalt.
✅ U kunt uw klanten en leveranciers betrekken bij het overnameproces. Hierdoor wordt de kans op overstappen naar de concurrent kleiner.  
✅ Door de gedeeltelijke verkoop heeft u eerder financiële vrijheid om minder te gaan werken. U hoeft niet op uw pensioenleeftijd te wachten.
✅ Een ervaren investeerder werkt mee aan een strategisch plan om te groeien. Dit betekent in veel gevallen dat bij de volledige exit in een later stadium een hogere verkoopprijs te halen valt.

Op lange termijn duurzame waarde creëren

Het uitgangspunt is altijd om op lange termijn duurzame, gerichte veranderingen door te voeren en daarmee waarde te creëren. De adviseurs van de Jong & Laan staan naast u als ondernemer en begrijpen dat een pre-exit ook een impact heeft op uw bedrijf en de medewerkers.

Wilt u weten of een pre-exit voor u interessant kan zijn?

Neem contact op met één van onze specialisten voor een passend bedrijfsadvies.

Onze specialisten