Verkoop CARTHAGO ICT

ICT doeltreffender inzetten

Carthago ICT is in 1999 opgericht met de ambitie om ICT doeltreffender in te zetten. Het bedrijf is gestart met een vestiging in Hengelo, en in 2017 uitgebreid met een vestiging in Veenendaal. Hiermee is Carthago ICT een landelijk opererende dienstverlener met ruim 40 experts op het gebied van softwareontwikkeling, security, cloud en architectuur.

De Jong & Laan begeleidde Carthago ICT bij de verkoop van het bedrijf aan CAPE Groep. Carthago is een sterke aanvulling op het dienstenaanbod van CAPE Groep. 

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Samenwerking met CAPE Groep 

CAPE Groep houdt zich, vanuit de vestiging in Enschede, landelijk bezig met IT-strategie, ontwerp, realisatie en beheer van maatwerksystemen op basis van low-code met een sterke branchefocus. Het doel van CAPE Groep is de leidende digitale transformatiepartner zijn voor bedrijven in de transport, logistiek, agrifood en bouw.

CAPE Groep is toekomstgericht en geeft organisaties een strategisch instrument om ambities waar te maken. Het bedrijf werkt voor bekende namen als Post NL, DHL en TVM Verzekeringen.

Sterke versnelling in realisatie groeiambities

Voor zowel Carthago ICT als CAPE Groep betekent de overname een sterke versnelling in het realiseren van groeiambities. Voor klanten kunnen softwareoplossingen met een - nog hogere - toegevoegde waarde worden gerealiseerd.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan corporate finance adviseurs begeleidden de aandeelhouders van Carthago ICT bij het overnametraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Het opstellen van een aandelenwaardering.
  2. Het in kaart brengen van de onderhandelingsstrategie.
  3. Het voeren van de onderhandelingen.
  4. De afronding van de transactie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Ook deze bedrijven begeleidden wij

Case
Aankoop Blok Techniek
Case
Verkoop Hanzebouw
Case
Verkoop Zebra Trends
Bekijk alle transacties