Verkoop aandelen Stella Fietsen

Stella Fietsen startte met de productie en levering van e-bikes. Door een samenwerking aan te gaan met een kapitaalkrachtige participant beoogt Stella Fietsen de groei te versnellen.

Verkoop aandelen Stella Fietsen

Stella Fietsen is een jong en dynamisch bedrijf, dat in 2010 vanuit een schuurtje in Nunspeet startte met de verkoop van e-bikes. Inmiddels is Stella uitgegroeid tot een onderneming met 400 medewerkers.

Stella hanteert een uniek concept, waarbij ze betrokken is bij het hele proces vanaf het ontwerp en de productie van e-bikes tot aan de levering. Hierbij onderscheidt Stella zich met haar marktbenadering: ze komt met haar demonstratie-, bezorg- en servicebussen bij de consument aan huis.

Groei versnellen

Klanten kunnen de e-bikes ook testen in één van de 38 testcenters, waarmee Stella een landelijke dekking heeft. In korte tijd groeide Stella Fietsen uit tot marktleider in Nederland, maar de ambitie reikt verder. Door een samenwerking aan te gaan met een kapitaalkrachtige participant beoogt Stella Fietsen de groei te versnellen en de Europese e-bikemarkt te veroveren.

Beste match

De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan adviseerden en begeleidden de aandeelhouders van Stella Fietsen. DM Equity Partners, het investeringsfonds van Ben Mandemakers, bleek de beste match en heeft een substantieel minderheidsbelang verworven.

Beide partijen gaan een intensieve samenwerking aan, waarbij DM Equity Partners Stella zowel financieel als professioneel zal helpen haar groeiambitie en droom waar te maken om Europees marktleider te worden in e-bikes. Stella begint haar buitenslandse expansie in Duitsland.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.
 

Annemarie Schulenburg
Annemarie Schulenburg Vestigingsmanager