Verkoop ­ A. Rouwenhorst Isolatie en Bestisol

De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde de aandeelhouders van A. Rouwenhorst Isolatie en Bestisol bij deze verkoop.

Verkoop ­ A. Rouwenhorst Isolatie en Bestisol

De ondernemingen A. Rouwenhorst Isolatie en Bestisol zijn verkocht aan het duurzaamheidsplatform Leefenergiebewust.nl, ondersteund door NewPort Capital. De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde de aandeelhouders van A. Rouwenhorst Isolatie en Bestisol bij deze verkoop.

De ondernemingen zijn uitgebouwd tot succesvolle organisaties. Nu is het tijd voor een volgende stap.

Het in Rijssen gevestigde Bestisol is gespecialiseerd in spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloer- en bodemisolatie. A. Rouwenhorst Isolatie, gevestigd in Apeldoorn, voert ook isolatiewerkzaamheden uit en fungeert daarnaast als kennispartner voor haar klanten met betrekking tot duurzaamheid.

De aandeelhouders hebben de ondernemingen uitgebouwd tot succesvolle organisaties. De tijd was aangebroken om te zoeken naar een partij die de ondernemingen naar de volgende groeifase kan brengen.

transactie a rouwenhorst bestisol leefenergiebewust

Een goede match

Duurzaamheidsplatform Leefenergiebewust.nl bleek de beste match te zijn. Leefenergiebewust.nl is een platform dat woningeigenaren, VvE’s en het mkb een one-stop-shop biedt op het gebied van duurzaamheidsoplossingen (bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen) in de Benelux en wordt hierin ondersteund door private-equity partij NewPort Capital.

Met A. Rouwenhorst Isolatie en Bestisol voegt de groep twee isolatiebedrijven toe aan het platform met veel groeipotentieel. Het netwerk, de kennis en specialisme binnen de groep wordt hierdoor verder uitgebreid waarmee Leefenergiebewust.nl haar groei verder versneld.  

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan Corporate Finance begeleidde de aandeelhouders van A. Rouwenhorst Isolatie en Bestisol bij het gehele verkooptraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Het uitvoeren van een aandelenwaardering, waardoor de potentiële opbrengst inzichtelijk wordt.
  2. Opstellen van een informatiememorandum.
  3. Voeren van de onderhandelingen.
  4. Begeleiden van het due diligence-onderzoek.
  5. Ondersteuning bij de totstandkoming van de transactiedocumentatie.

Heeft u nog vragen of bent u benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op.

Meer transacties lezen? Lees hieronder welke partijen we nog meer begeleid hebben: