Verkoop A. Rouwenhorst isolatie en Bestisol

De ondernemingen A. Rouwenhorst Isolatie en Bestisol zijn verkocht aan het duurzaamheidsplatform Leefenergiebewust.nl, ondersteund door NewPort Capital. De Jong & Laan begeleidde de aandeelhouders van A. Rouwenhorst Isolatie en Bestisol bij deze verkoop.

Op naar de volgende groeifase

Het in Rijssen gevestigde Bestisol is gespecialiseerd in spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloer- en bodemisolatie. A. Rouwenhorst Isolatie, gevestigd in Apeldoorn, voert ook isolatiewerkzaamheden uit en fungeert daarnaast als kennispartner voor haar klanten met betrekking tot duurzaamheid.

De ondernemingen zijn uitgebouwd tot succesvolle organisaties. Nu is het tijd voor een volgende stap.

De aandeelhouders hebben de ondernemingen uitgebouwd tot succesvolle organisaties. De tijd was aangebroken om te zoeken naar een partij die de ondernemingen naar de volgende groeifase kan brengen.

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Een goede match

Duurzaamheidsplatform Leefenergiebewust.nl bleek de beste match te zijn. Leefenergiebewust.nl is een platform dat woningeigenaren, VvE’s en het mkb een one-stop-shop biedt op het gebied van duurzaamheidsoplossingen (bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen) in de Benelux en wordt hierin ondersteund door private-equity partij NewPort Capital.

Met A. Rouwenhorst Isolatie en Bestisol voegt de groep twee isolatiebedrijven toe aan het platform met veel groeipotentieel. Het netwerk, de kennis en specialisme binnen de groep wordt hierdoor verder uitgebreid, waarmee Leefenergiebewust.nl haar groei verder versneld.  

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan corporate finance adviseurs begeleidden de aandeelhouders van A. Rouwenhorst Isolatie en Bestisol bij het gehele verkooptraject. Dit traject bestond uit een aantal fases:

  1. Het uitvoeren van een aandelenwaardering, waardoor de potentiële opbrengst inzichtelijk wordt.
  2. Het opstellen van een informatiememorandum.
  3. Het voeren van de onderhandelingen.
  4. De begeleiding bij het due diligence-onderzoek.
  5. Ondersteunen bij de totstandkoming van de transactiedocumentatie.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact op.