Een baan die goed bij je past. Daar staan we voor als werk­ge­ver!

Je kiest niet zomaar voor een baan. Jouw baan moet vooral heel goed bij je passen. Bij wie je nu bent, maar ook bij wie je wil worden. Want of je nu net van school komt of al een tijdje meedraait, je bent nog lang niet uitgeleerd. Je wil door. Groeien in wat je doet en je blijven ontwikkelen. Als professional, maar vooral als mens.

We doen dat samen! Daar staan wij voor als werk­gever.

In ons vernieuwde werkgeversmerk leggen we de nadruk op eigen initiatief. Bij ons zijn er volop kansen, maar jij bent degene die ze moet aangaan. Dit lees je ook in de verhalen van Peter & Ellis. Peter was op zoek naar een nieuwe uitdaging buiten zijn comfortzone en Ellis vond de baan die ze eigenlijk niet zocht.

 

Peter, de btw-specialist

In juni 2022 kreeg ik de kans om binnen de Jong & Laan en nieuw team van btw-specialisten op te bouwen. Een sprong in het diepe, maar dit past bij mij. Nieuwe uitdagingen, buiten je comfortzone treden: daar krijg ik energie van.

Dat sluit ook aan bij mijn interesses. In mijn vrije tijd mag ik graag reizen en nieuwe dingen ontdekken. De mooiste plek waar ik geweest ben is denk ik Noord-Noorwegen, in hartje winter. Prachtig is het daar. 

Veel groeipotentieel

Mijn werk staat ook volop in het teken van nieuwe uitdagingen en het omarmen van nieuwe technologische ontwikkelingen, zoals data-analyse. Daar haal ik veel voldoening uit. Ondernemers vooruithelpen, dat is wat mij drijft.

Ondernemers vooruithelpen, dat is wat mij drijft.

Btw wordt vaak als ingewikkeld ervaren. Ik vind het mooi dat ik vanuit mijn kennis anderen ermee kan helpen. Dat heb ik jarenlang gedaan bij een Big 4 kantoor en een ander groot regionaal accountantskantoor, maar ik kreeg behoefte aan een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk besloot ik de overstap te maken van Big 4 naar de Jong & Laan. Ik zie bij de Jong & Laan veel groeipotentieel, zowel voor het btw-specialisme als voor mijzelf. Samen het btw-team verder uitbouwen, daar krijg ik alle vrijheid in. En dat is wat ik nodig heb.

Best wel uniek

Als nieuwe collega valt direct op hoe vriendelijk, persoonlijk en constructief iedereen met elkaar omgaat. Ik ga iets nieuws doen en ik merk dat iedereen daarvoor openstaat, bereid is zijn schouders eronder te zetten en voor een gezamenlijk doel wil gaan. Dat geeft mij superveel energie.

Als nieuwe collega valt direct op hoe vriendelijk, persoonlijk en constructief iedereen met elkaar omgaat.

Die persoonlijke benadering tussen collega’s zie ik ook terug in ons contact met klanten. We staan letterlijk dicht bij de klanten door onze vele vestigingen en hebben daardoor veel regionale binding. Dat miste ik erg bij het werken bij één van de Big 4 kantoren. Daar werkte ik vóór een ondernemer, maar niet zozeer mét de ondernemer. Hier zit je bij ze aan tafel, heb je echt contact en een directe samenwerking met elkaar.

Topsportmentaliteit met een goede sfeer

Natuurlijk heb ik genoeg persoonlijke doelen en ambities waar ik hier alle ruimte voor krijg. Maar alles in één keer oppakken gaat niet, dus wil ik me nu volledig focussen op waarvoor ik ben aangenomen: het allerleukste team bouwen, dat van elkaar leert en elkaar aanvult. Een team met een topsportmentaliteit en toch een goede sfeer. In een organisatie als de Jong & Laan moet dat zeker goed komen, daar ben ik van overtuigd.

Ellis, vond de baan die ze niet zocht

Mijn werk is mijn hobby! In die zin, dat ik het oprecht leuk vind wat ik doe. Daar ging een hele zoektocht aan vooraf. Mijn ouders hebben een bedrijf in bestratingen en overkappingen, dat ik kon overnemen. Maar daar lag mijn hart niet.

Ik ben toen aan het werk gegaan als assurantietussenpersoon en uiteindelijk doorgegroeid naar hypotheekadviseur. Een leuke baan, maar ik zag mezelf dat niet vijf tot tien jaar doen. Tegelijkertijd wist ik ook niet goed wat ik dan wél wilde doen.

Ik had enkele klanten die bij de Jong & Laan werkten. Dit waren nuchtere, open mensen. Mensen die met beide benen op de grond stonden. Zij tipten mij om eens op de website te kijken.

Hier vond ik een vacature voor de functie procescoördinator, waarvan de inhoud nog niet helemaal duidelijk was. Eigenlijk wisten ze niet precies wat ze zochten. En ik dacht direct: ik weet ook niet precies wat ik zoek. Een gesprek volgde en dat voelde goed. Er was echt een klik, waarop ik besloot te solliciteren en de baan kreeg.

Een mooi succes

En wat ik dan doe? Dat weten zelfs mijn collega’s niet altijd en het is ook best lastig uit te leggen. Vooral omdat het zo divers is. Het komt erop neer dat wij nieuwe regelgeving vertalen naar beleid en protocollen. Wij bepalen dus min of meer hoe andere collega’s hun werk moeten doen. Natuurlijk met de beste intenties: voor een eenduidige manier van werken en de kwaliteit van ons werk te optimaliseren.

We proberen alles zo makkelijk en duidelijk mogelijk te maken voor onze collega’s.

Er wordt wel eens gedacht dat we strenger zijn dan wat de wet- en regelgeving van ons vraagt, maar dat is echt niet het geval. Door richting te geven proberen we alles juist zo makkelijk en duidelijk mogelijk te maken voor onze collega’s. Zo ontwikkelden we een nieuwe opdrachtacceptatieprocedure. Elke nieuwe klant doorloopt een aantal stappen voor hij of zij klant kan worden en daar hebben wij een nieuw protocol voor ontwikkeld. Een mooi succes.

Volop kansen

De Jong & Laan vindt het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en biedt veel cursusprogramma’s aan. Daar heb ik er al een aantal van gevolgd. De meest waardevolle was misschien wel het Personal Development traject. Hiermee word je een spiegel voorgehouden en ontdek je wat wel en niet bij je past. Dit was heel nuttig, zeker als je niet helemaal weet waar je naar op zoek bent.

Kansen genoeg, al worden ze je niet in de schoot geworpen. Als je je wil ontwikkelen, ben je zelf in de lead.

Over een aantal jaren wil ik weer een studie volgen. Een hbo-programma, een master; iets wat aansluit op mijn werkzaamheden. Er bestaat niet echt een logisch vervolg op mijn functie. Dus wil ik me binnen deze functie zoveel mogelijk blijven ontwikkelen, zodat ik ook een waardevolle bijdrage kan leveren aan het verder vormgeven van de functie.

Wil je meer weten over werken bij de Jong & Laan en de ervaringen van andere collega’s? Neem dan een kijkje op onze website.

 

Wij bieden de kansen! Aan jou om ze te grijpen.

Je kiest niet zomaar voor een baan. Jouw baan moet vooral heel goed bij je passen. Bij wie je nu bent, maar ook bij wie je wil worden. Groeien in wat je doet en je blijven ontwikkelen. Wij bieden de kansen, aan jou om ze te grijpen

Werken bij de Jong & Laan