Maatschappelijke ontwikkeling

In 2020 zijn we volop met de strategie van onze organisatie bezig geweest. En eerlijk is eerlijk, de ambitie van MVO & duurzaamheid is best een stap voor de Jong & Laan. Dit zit namelijk niet direct in de genen van onze organisatie. Hoewel, misschien toch ook wel meer dan we met onze nuchterheid tot nu toe dachten!

Rol in de sector

Als de Jong & Laan leveren wij actief een bijdrage aan ontwikkelingen in de accountancy. Vanuit de directie is Roland Ogink onder andere vice-voorzitter SRA-bestuur, voorzitter NBA platform niet-oob-accountantsorganisaties, lid stuurgroep Publiek Belang, en betrokken bij Geneva Group International (GGI). Wij zijn actief in diverse kringen en commissies van SRA.

Renate Ekhart, adviseur kwaliteit & vaktechniek, neemt zitting in de raad van tucht van Register Belastingadviseurs (RB). Annemieke Stokvis, adviseur kwaliteit & vaktechniek, is lid van het vaktechnisch panel NOW-opdrachten van de NBA.

Duurzaam bouwen 

Als vooruitstrevende partner zetten we ons graag in voor de toekomst. Duurzaamheid is tegenwoordig de norm, niet voor niets dat MVO & duurzaamheid een onderdeel is van onze mooie ambities. Eén van de dingen die we op dit gebied in 2020 realiseerden, was ons nieuwe pand in Tubbergen dat eind 2020 door onze collega's in gebruik is genomen. 

Dit nieuwe pand is geheel volgens de duurzaamheidsnorm label A gebouwd. Aan de Julianastraat in Tubbergen staat nu een modern kantoor dat mooi opgaat in de huiselijke stijl van de dorpskern. Het kantoor beschikt over een warmtepomp, zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en ledverlichting. Hiermee is deze nieuwbouw met het hoogst haalbare label A klaar voor de toekomst.  

In de toekomst nemen we deze duurzame keuzes zeker mee bij aankoop of vernieuwing van onze panden, net als dat we het belangrijk vinden dat we aansluiten bij de omgeving. Naast het feit dat dit goed past bij onze ambities, zorgen we hiermee ook voor een aantrekkelijke werkplek voor onze (toekomstige) young professionals, voor wie duurzaamheid ook een steeds grotere rol speelt.