Terug op de basis

Terug op de basis

Mariëtte en Adriaan besloten na een mooie carrière bij de Jong & Laan om het bedrijfsleven in te gaan. Toch kwamen ze na enige tijd weer terug bij de Jong & Laan. Wat was hun ervaring, waarom deze keuzes?

Mariëtte te Kaat
Mariëtte te Kaat Adviseur loonheffingen

Lachend naar mijn werk

Mariëtte kwam terug bij de Jong & Laan als adviseur loonheffingen

"Het contact met oud-collega’s was eigenlijk de aanleiding dat ik weer terug ben bij de Jong & Laan. Ruim drie jaar geleden koos ik voor een andere functie, maar al snel kwam ik erachter dat het gras bij de buren niet altijd groener is.

Ik had het in het bedrijfsleven naar mijn zin hoor. Maar op het moment dat een oud-collega vroeg hoe het ging en aangaf dat ze nog een functie voor me had, sloeg toch de twijfel toe. Toen ze het na een tijd nogmaals aankaartte en vroeg of ik niet gewoon eens wilde komen praten, ging ik hierop in", begint Mariëtte haar verhaal.

"Een mooie positie natuurlijk, want ik kon aan de voorkant wel laten weten waar mijn wensen lagen. Zo wilde ik een goede balans tussen werk en privé en geen druk meer van verplichte langdurige opleidingen. Eigenlijk kwam het erop neer dat ik lachend naar mijn werk wilde, met ook de nodige tijd en aandacht voor thuis. Want je kinderen zie je maar één keer opgroeien. We kwamen eruit.

Per 1 juni ben ik weer terug op de basis en begonnen als adviseur loonheffingen. Ik zit lekker op mijn plek, heb binnen mijn kaders vrijheid in mijn werk en daarvan krijg ik energie. Want met hard werken en op tijd naar huis gaan, kan je zowel werk als privé op hoog niveau draaiend houden.

"Want met hard werken en op tijd naar huis gaan, kan je zowel werk als privé op hoog niveau draaiend houden."

Door het wisselen van baan, sta ik nu sterker achter wat ik doe en blijf ik gemakkelijker voet bij stuk houden. Het uren schrijven heb ik niet gemist, maar het uitstapje maakte voor mij ook wel duidelijk dat de structuur van de Jong & Laan bij de persoon Mariëtte past, net als de collegialiteit die er bij de Jong & Laan echt uitspringt."

Ontwikkelmogelijkheden

Adriaan keerde terug als controleleider bij de Jong & Laan

"Als je lang bij een werkgever werkt en mensen in je omgeving van baan veranderen, ga je zelf ook nadenken", begint Adriaan zijn verhaal. "Ik begon in 2009 bij de Jong & Laan, had het VWO afgerond en via Nyenrode in deeltijd heb ik het in 2019 tot registeraccountant geschopt. Ik dacht: wordt het niet eens tijd voor iets anders? Een andere cultuur, het buitenland misschien wel? Ik ging de uitdaging aan en maakte de overstap naar een internationaal ingenieursbureau. 

Helaas wierp de coronapandemie al snel roet in het eten en kreeg de functie een totaal andere invulling. De bedoeling was om veel te reizen, maar dat kwam er niet van. Achteraf ook wel fijn met een kleine baby thuis. Nu ik vader ben geworden, kijk ik heel anders tegen werkuren aan. Ook het verschil in cultuur deed me meer dan ik van tevoren kon inschatten.

"Nu ik vader ben geworden, kijk ik heel anders tegen werkuren aan."

Door de samenloop van deze omstandigheden en het onderhouden van contacten met oud-collega’s werd ik weer enthousiast van hun verhalen. De ambitie en vooruitstrevendheid die daaruit sprak, past beter bij mij. Net als de betrokkenheid, eigenaarschap en informele cultuur met korte lijnen. Over de vraag of ik wilde overwegen om terug te komen, heb ik niet lang nagedacht. Natuurlijk hebben we eerst goede gesprekken gevoerd, maar al snel was ik gemotiveerd. Inmiddels ben ik gepromoveerd tot manager in de controlepraktijk. Een rol waarin ik mij nog volop kan ontwikkelen tot externe accountant!"

Werken bij de Jong & Laan

Werken bij de Jong & Laan betekent naast goede arbeidsvoorwaarden en jouw rol als professional, vooral ook dat je jezelf kan zijn. Wij geloven dat 'jezelf kunnen zijn' ervoor zorgt dat jij met plezier werkt en je persoonlijke doelstellingen nastreeft.