MVO & duurzaam­heid

Het op lange termijn gezond houden van zowel onze planeet als de maatschappij, zit niet alleen in het installeren van zonnepanelen of elektrisch rijden. Breder kijken naar keuzes die we maken dragen daaraan bij.

Werken aan vooruitgang

In 2020 zijn we volop met de strategie van onze organisatie bezig geweest. En eerlijk is eerlijk, de ambitie van MVO & duurzaamheid is best een stap voor de Jong & Laan. Dit zit namelijk niet direct in de genen van onze organisatie. Hoewel, misschien toch ook wel meer dan we met onze nuchterheid tot nu toe dachten!

Rol in de sector

Als de Jong & Laan leveren wij actief een bijdrage aan ontwikkelingen in de accountancy. Vanuit de directie is Roland Ogink onder andere vice-voorzitter SRA-bestuur, voorzitter NBA platform niet-oob-accountantsorganisaties, lid stuurgroep Publiek Belang, en betrokken bij Geneva Group International (GGI). Wij zijn actief in diverse kringen en commissies van SRA.

Renate Ekhart, adviseur kwaliteit & vaktechniek, neemt zitting in de raad van tucht van Register Belastingadviseurs (RB). Annemieke Stokvis, manager kwaliteit & vaktechniek, is lid van de werkgroep Continuïteit van de NBA en het vaktechnisch panel NOW-opdrachten van de NBA.

Duurzame plannen

Initiatieven krijgen vorm

Het jaar 2021 gebruikten we vooral om in kaart te brengen waar we als organisatie staan en hebben we plannen gemaakt in wat we wanneer willen realiseren.

Cheque voor Nationaal Fonds Kinderhulp

Stapril: stappen zitten in april

“Hoeveel stappen heb jij gezet?” In april 2021 was dit ongetwijfeld de meest gestelde vraag onder collega’s. In deze maand gingen collega's de uitdaging aan om elke dag 10.000 stappen te zetten voor het goede doel. Voor de één was het een hele uitdaging om elke dag het aantal stappen te halen. Voor de ander zat de uitdaging in de stappen op een net andere manier in te vullen dan met het reguliere wandelen. Samen met maar liefst 250 collega’s behaalden we een fantastisch resultaat.  

Met een enorme hoeveelheid stappen, brachten we een prachtig bedrag voor Nationaal Fonds Kinderhulp bij elkaar: €24.124,-. 

Nationaal Fonds Kinderhulp

Het goede doel waar alle stappen voor werden gezet, was Nationaal Fonds Kinderhulp. Deze organisatie zet zich in voor kinderen en jongeren tot 21 jaar die in Nederland opgroeien in armoede. Dat betekent dat er niet genoeg geld is voor goede kleding, een zorgeloos dagje uit of een fiets om samen met vrienden naar school te fietsen. Ook voldoende en goede schoolspullen zijn niet vanzelfsprekend. Met het opgehaalde bedrag is het mogelijk om bijvoorbeeld 240 fietsen of 80 laptops aan te schaffen. Zo maken we mede mogelijk dat de 30.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien, materialen krijgen om een opleiding te volgen of ‘simpelweg’ samen met vriendjes en vriendinnetjes naar school kunnen fietsen. 

Naast het goede doel, was Stapril voor onze collega’s ook een erg leuke en sportieve actie om aan mee te doen. Benieuwd hoe dat eruitzag? Bekijk het in onderstaande video.