Donkers

Donkers verkocht aan Lonka

Donkers is een chocolade- en suikerwarenfabriek in Dieren die al meer dan 75 jaar bestaat. Het bedrijf is een toonaangevende Nederlandse zoetwarenproducent die bekend is vanwege traditionele producten als de sinassnippers, Jamaica rumbonen, fruitsnoepjes en gomballen. Daarnaast komt het bedrijf geregeld met nieuwe producten op de markt.

Supermarkt

De producten van Donkers zijn in bijna iedere supermarkt in Nederland te vinden. Daarnaast exporteert het bedrijf naar meer dan 30 landen over de hele wereld.


Tombstone Donkers.jpgLonka Groep

Donkers is overgenomen door de Lonka Groep. Lonka bestaat sinds 1920 en is een internationaal opererend familiebedrijf met vestigingen in Roosendaal en Lunteren. Het bedrijf staat bekend om haar caramel-, nougat- en toffeeproducten.

De Jong & Laan corporate finance

Opdrachtgever voor de verkoop van Donkers was mevrouw Van Vliet-Woortman. Zij heeft daarbij de hulp ingeroepen van de Jong & Laan corporate finance.

Aandelenwaardering

Allereerst werd er een aandelenwaardering uitgevoerd om een indicatie te krijgen van de verkoopopbrengst. Vervolgens is de markt in kaart gebracht en zijn er gesprekken gevoerd met zowel strategische als mbi-partijen. Uiteindelijk bleek Lonka de meest geschikte partij.

Boekenonderzoek

Na een boekenonderzoek (due diligence) kwamen de partijen tot een overeenkomst en een maand later gingen de aandelen over naar Lonka.

(maart 2012)

Whitepaper

Verkooptraject onderneming

gratis downloaden

Deel op:

De Jong en Laan - Donkers

(2430x gelezen) | waardebepaling,verkoop bedrijf,Donkers,Lonka Groep