Tip: beloon Wajonger extra via de wkr

Heeft u een Wajonger in dienst en wilt u iets extra’s geven? Dan kunt u dit extraatje het beste verstrekken via de werkkostenregeling. Lees meer....

Tip: beloon Wajonger extra via de wkr

Heeft u een Wajonger in dienst en wilt u iets extra’s geven? Dan kunt u dit extraatje het beste verstrekken via de werkkostenregeling. Alleen op deze manier wordt de Wajonger niet gekort op zijn uitkering en blijft het extraatje dus 100% netto in stand. 

Korting 70%

Voor werkende Wajongers hangt de hoogte van de uitkering af van het inkomen. Verdient een Wajonger meer, dan gaat de aanvullende uitkering die hij of zij krijgt omlaag. Sinds 1 januari 2021 geldt voor alle Wajongers dat 70% procent van het verdiende inkomen verrekend wordt met de uitkering. Dit geldt ook voor een eenmalige brutovergoeding.

Wat houdt de Wajong in?

Wajong is een uitkering voor mensen die vóór hun 18e of tijdens een studie een ziekte of handicap hebben. Door deze ziekte of handicap kunnen zij moeilijk aan een baan komen. Zij hebben recht op een Wajong-uitkering als ze aan een aantal voorwaarden voldoen.

WKR biedt oplossing

De werkkostenregeling (WKR) biedt een oplossing voor dit ‘probleem’. Daarom kunt u een extra beloning het beste onder de WKR laten vallen. Zo houdt uw Wajonger netto meer over.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op.

Meer weten over wat u mag vergoeden en verstrekken aan uw werknemers uit de wkr? Download dan onderstaande whitepaper:

Zo haal je het maximale uit de werkkostenregeling

Kom te weten wat u mag vergoeden en verstrekken aan uw werknemers.