Vervoersbewijs dierlijke meststoffen altijd digitaal indienen

Vanaf 1 april 2019 is het niet meer mogelijk om een Vervoersbewijs dierlijke meststoffen op papier in te dienen bij RVO. Dit gaat vanaf die datum digitaal. Lees meer...

Vervoersbewijs dierlijke meststoffen altijd digitaal indienen

Vanaf 1 april 2019 is het niet meer mogelijk om een Vervoersbewijs dierlijke meststoffen (VDM) op papier in te dienen bij RVO. Daardoor is vanaf dat moment ook voor forfaitaire transporten het digitaal indienen van een VDM verplicht.

Bij forfaitaire transporten moet de vervoerder binnen 10 werkdagen het VDM digitaal indienen.

Vervoersbewijs dierlijke meststoffen

Tot nu toe mag bij forfaitaire transporten het VDM op papier worden ingediend. De vervoerder moet binnen 10 werkdagen het VDM indienen bij RVO. Dit kan vanaf 1 april alleen nog maar digitaal.

Het papieren VDM moet bij de vervoerder in de administratie worden bewaard. De andere partij(en) bewaart een afschrift hiervan.

Binnen 10 werkdagen indienen

Bij forfaitaire mesttransporten blijft de regel bestaan dat het VDM binnen 10 werkdagen ingediend moet worden.

In de praktijk gebeurt het regelmatig dat papieren VDM’s van bepaalde forfaitaire transporten (bijvoorbeeld boer-boer of afvoer naar particulieren) pas op een (veel) later moment opgestuurd worden naar RVO.

Aangezien het digitaal indienen van een VDM ook uit het oogpunt van controle en handhaving van belang is, is de kans groot dat RVO de termijn van 10 werkdagen strakker zal gaan handhaven.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op.