Registreer de verblijfplaats van uw paard(en)

Houd u één of meer (hobby)paarden? Dan moet u vanaf 21 april de verblijfplaats van uw paard(en) registreren in I&R-paarden. Lees meer...

Registreer de verblijfplaats van uw paard(en)

Houd u één of meer (hobby)paarden? Dan moet u vanaf 21 april de verblijfplaats van uw paard(en) registreren in I&R-paarden. Dit geldt voor zowel ondernemers als particulieren. 

Registratie verblijfplaats

Al vele jaren geldt dat uw paard moet zijn gechipt en een paspoort moet hebben. Vanaf 21 april moet u ook de verblijfplaats van uw paarden, pony’s, ezels, muildieren en/of zebra’s registreren. Hiervoor moet u in de Identificatie & Registratie voor paarden (I&R-paarden) onder meer het chipnummer van uw paard koppelen aan de locatie middels een UBN-nummer.

Bent u de eigenaar en/of verzorger van het paard? Dan bent u verantwoordelijk voor het chippen en het paspoort. Lopen uw paarden in uw weiland of in uw stal? Dan moet u ook zorgen voor de registratie van de verblijfplaats in de I&R-paarden. Hiervoor heeft u een UBN nodig. Deze kunt u bij RVO aanvragen.

Heeft u al een UBN? Dan moet u mogelijk nog de diersoort paardachtigen toevoegen.

Stalling bij derden

Staan uw paarden, eventueel samen met andere paarden, in bijvoorbeeld een manege of pension? Dan moet de manege- of pensionhouder ervoor zorgen dat de paarden geregistreerd staan op het UBN in de I&R-paarden.

Melden bij RVO

U kunt uw paard voor de eerste keer aanmelden op uw UBN via RVO. Gebruik de knop ‘Paard eerste keer op UBN aanmelden’. U kunt als bedrijf inloggen met eHerkenning. Bent u particulier? Dan logt u in met DigiD. 

Als uw paard is aangemeld kunt u, indien nodig, ook andere meldingen doen, zoals aan- en afvoermeldingen.

Naar andere locatie

Verplaatst u uw paard naar een andere locatie? En verblijft uw paard daar 30 dagen of langer? Dan moet u uw paard afmelden in de I&R-paarden.

Komt uw paard binnen 30 dagen terug? Dan is af- en aanmelden in de I&R-paarden niet verplicht. U moet wel in eigen administratie opnemen wanneer uw paard is vervoerd en naar welke locatie het dier is gegaan. Ook moet u vastleggen wanneer het paard is teruggekomen.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op.