Vaststelling steun fritesaardappel-, sierteler en voedingstuinbouwer

Laatste update: maandag 9 november 2020

Heeft u in het voorjaar coronasteun aangevraagd als fritesaardappelteler of ondernemer in de sierteelt of voedingstuinbouw? Uiterlijk 30 november moet u uw definitieve vaststellingsaanvraag indienen. U kunt dit nu al doen, mits uw aanvraag niet hoger is dan €125.000. Is het bedrag van uw aanvraag hoger, dan moet u nog even geduld hebben.

Verklaring aanleveren

Elke vaststellingsaanvraag moet worden aangevuld met een verklaring. Welke verklaring u aan moet leveren, is afhankelijk van de hoogte van de steunaanvraag.

Eigen verklaring

Voor aanvragen tot €25.000 kunt u volstaan met een eigen verklaring. U moet onder andere verklaren of u andere steun heeft ontvangen en/of in hoeverre uw kosten zijn verminderd.

Derdenverklaring

Voor aanvragen vanaf €25.000 t/m €125.000 is een zogenaamde derdenverklaring verplicht. Met een derdenverklaring moet 'een derde’ verklaren dat de door u aangeleverde gegevens geloofwaardig zijn.

Accountantsverklaring

Voor aanvragen boven de € 125.000 is waarschijnlijk een accountantsverklaring verplicht. Dit is echter nog niet met zekerheid te zeggen. 

Welke regels gelden voor u?

Het hangt ervan af of u fritesaardappel-, sierteler of voedingstuinbouwer bent om te bepalen welke regels voor u gelden. 

Fritesaardappelteler 

Heeft u steun aangevraagd voor uw fritesaardappelen? Op deze pagina kunt u de benodigde verklaringen vinden en ziet u welke informatie u moet aanleveren.

Sierteler of voedingstuinbouwer

Heeft u steun aangevraagd als ondernemer in de sierteelt of voedingstuinbouw? Op deze pagina kunt u meer informatie verkrijgen over wat u moet aanleveren en de benodigde verklaringen vinden.

Heeft u nog vragen over de vaststelling van de steun voor fritesaardappel-, siertelers en voedingstuinbouwers? Neem gerust contact met ons op. 

Houd onze coronapagina in de gaten

Op deze pagina verzamelen wij al het nieuws, tips en adviezen voor ondernemers en organisaties.