Subsidieregeling SLIM aanvragen vanaf 1 september 2020

Mkb-bedrijven kunnen vanaf 1 september 09.00 uur tot 30 september 17.00 uur de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM) aanvragen. Dit is de tweede aanvraagronde van dit jaar.

Het doel van deze regeling is om een 'Leven lang leren' te stimuleren in de mkb-bedrijven. Als mkb’er kunt u dit subsidiegeld aanwenden voor initiatieven die zijn gericht op leren en ontwikkelen van uw personeel.

Denkt u bijvoorbeeld aan het onderzoeken van scholings- en opleidingsbehoeften of het laten ontwikkelen van loopbaanadviezen voor uw werknemers.

Subsidiabele kosten

De subsidiepercentages hangen af van de grootte van de onderneming.

  • Voor bedrijven <50 medewerkers bedraagt de subsidie 80%.
  • Voor bedrijven met 50 tot 249 medewerkers 60%.

De maximale subsidie bedraagt per werkgever € 24.999. Lees in dit bericht meer over de subsidiabele kosten en welke projecten en bedrijven in aanmerking komen.

Voorbeeldcasus

Wilt u aan de slag met 'Leven lang leren' en kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken? Onze HR-adviseurs en -consultants kunnen u ondersteunen van opzet tot uitvoering. In deze voorbeeldcasus van een metaalbedrijf met 40 medewerkers, vertellen wij u meer over ons plan van aanpak. Deze bestaat uit 3 fases.

  1. Ontwikkelscan
  2. Plan van aanpak
  3. Uitvoering

Heeft u vragen over de subsidieregeling SLIM? Neem gerust contact met ons op. 

Blog
Meer weten over SLIM?

SLIM-subsidie: deze kansen biedt het u!

MKB'ers opgelet! Aan de slag met het ontwikkelen en motiveren van uw werknemers? Dan is de subsidieregeling SLIM wat voor u! Op deze pagina vindt u er alles over.

Bezoek de pagina