Subsidie welzijnsvriendelijke kalvervloeren

Bent u vleeskalverhouder en denkt u er over om welzijnsvriendelijke stalvloeren te plaatsen? U kunt hiervoor subsidie aanvragen.

Subsidie welzijnsvriendelijke kalvervloeren

Bent u vleeskalverhouder en denkt u er over om welzijnsvriendelijke stalvloeren te plaatsen? U kunt hiervoor subsidie aanvragen. De subsidie ‘Welzijnsvriendelijke stalvloeren voor vleeskalveren’ wordt opengesteld van:

  • 1 oktober t/m 30 oktober 2018;
  • 1 september t/m 30 september 2019.

Hoogte van de subsidie

De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten. Dat zijn de aanschaf- en installatiekosten van een welzijnsvriendelijke stalvloer. Indien u de welzijnsvriendelijke vloer niet op de bestaande roostervloer kunt bevestigen, zijn de volgende kosten ook subsidiabel:

  • Aanschaf van nieuwe roostervloeren;
  • Infrezen van bestaande roostervloeren voor de bevestiging van nieuwe vloer.

Aanvraag

Alleen als u eigenaar bent van één of meerdere stallen, waarin bedrijfsmatig vleeskalveren worden gehouden, kunt u deze subsidie aanvragen. De subsidie kunt u tijdens de openstellingsperioden aanvragen via RVO.

Toewijzing

De toewijzing van de subsidie vindt plaats op basis van rangschikking, waarbij een puntenaantal toegekend wordt. U kunt punten verdienen op basis van het aantal stalplaatsen, percentage van het aandeel aan te passen vloeren en nieuwbouw of renovatie.