Aan­vragen subsidie elek­trische bedrijfs­auto 2024 ver­traagd

Ondernemers die een nieuwe elektrische bedrijfsauto aanschaffen, kunnen in 2024 voor de laatste keer in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA). Het openstellen van het loket om de SEBA voor 2024 aan te vragen heeft echter vertraging opgelopen.

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA)

Via de SEBA kunnen ondernemers bij aanschaf van een nieuwe elektrische bedrijfsauto subsidie krijgen. Voor kleine ondernemers is dit 12% van de cataloguswaarde of verkoopprijs. Voor middelgrote ondernemingen is het subsidiepercentage 10%, voor grote ondernemers is het subsidiepercentage in 2024 verlaagd van 10 naar 7%.

De subsidie bedraagt maximaal € 5.000 per bedrijfsauto.

Wachten met aanschaf?

Je komt alleen voor de SEBA in aanmerking komen als je op het moment van aanvragen nog geen definitieve koop- of financial leaseovereenkomst hebt afgesloten.

Leander Popken
Leander Popken Senior subsidieadviseur

Tip! De vertraging bij de RVO hoeft de order voor een elektrische bedrijfsauto echter niet in de weg te staan. Zo kun je wachten met de definitieve order en in de (voorlopige) koopovereenkomst bijvoorbeeld opnemen 'Order wordt definitief na toekenning aanvraag SEBA'.

Wanneer aanvragen?

Het is nog niet bekend wanneer de SEBA wel aangevraagd kan worden. De RVO verwacht dat dit ongeveer eind maart 2024 zal worden. Ben je geïnteresseerd in de SEBA, laat je e-mailadres dan achter bij de RVO. De RVO geeft je dan een seintje zodra de SEBA weer aangevraagd kan worden.

Let op! De subsidiepot voor 2023 is leeg. Aanvragen van de SEBA voor 2023 kan dus niet meer.

Heb je vragen over de aanschaf van een elektrische bedrijfsauto of over de SEBA? Neem gerust contact op.

Leander Popken
Leander Popken Senior subsidieadviseur