Subsidie elektrische auto: onderneem tijdig actie!

Update 11-01: Het subsidieplafond 2021 voor nieuwe elektrische auto’s is overtekend. Er is (mogelijk) nog wel budget voor gebruikte elektrische personenauto's. 

Er is dit jaar weer subsidie beschikbaar voor particulieren die een elektrische auto aanschaffen. Degenen die subsidie voor een nieuwe elektrische auto willen hebben, moeten wel opschieten. Alleen de eerste 277 aanvragen worden gehonoreerd.

Auto in privé

De subsidie is alleen bestemd voor particulieren. Ondernemers kunnen de subsidie weliswaar ook aanvragen, maar zijn dan verplicht de auto in privé te houden.

Subsidiepot snel leeg

De subsidie was vorig jaar voor het eerst beschikbaar. De aanvragen voor de subsidie voor nieuwe elektrische auto’s was echter zo groot dat de subsidie voor 2020 snel op was.

Nieuwe aanvragen werden daarom doorgeschoven naar 2021, maar omdat dit storm liep werd de regeling aangepast. Pas vanaf dit jaar konden nieuwe aanvragen worden ingediend. 

Omvang subsidie

De subsidie bedraagt € 4.000 voor een nieuwe elektrische auto en € 2.000 voor een gebruikte. Vanwege de vele aanvragen van vorig jaar is er nu nog maar ruim € 1,1 miljoen beschikbaar voor nieuwe elektrische auto’s. Dit betekent dat slechts 277 aanvragen gehonoreerd worden.

Subsidieaanvraag spoedig indienen

Op de site RVO wordt dagelijks vermeld of er nog subsidie beschikbaar is. U kunt aan de site echter geen rechten ontlenen, omdat de stand van zaken per seconde kan wijzigen.

Heeft u een aanvraag ingediend maar is het beschikbare budget op? Dan wordt uw aanvraag afgewezen. Gezien het beperkte budget is het raadzaam uw subsidieaanvraag zo snel mogelijk in te dienen. 

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op. 

Blog
Ook interessant

Subsidie voor elektrische bestelauto

Ondernemers kunnen tot en met 2025 subsidie krijgen bij de aanschaf of lease van een elektrische bestelauto. De subsidie bedraagt maximaal € 5.000...

Door Martijn van der Leest
Naar artikel