Streven naar kwaliteit in de hele organisatie

Met trots presenteert de Jong & Laan haar derde multimediale kwaliteitsverslag. Een transparantieverslag dat nog informatiever en innovatiever is dan dat van vorig jaar. Directeur Roland Ogink: “Het streven naar voortdurende verbetering en transparantie past bij ons!”

Directeur Roland Ogink | Kwaliteitsverslag over 2018

Eén accountantspraktijk

Voor het eerst wordt in het verslag naast de controlepraktijk ook over de samenstelpraktijk gerapporteerd. Zorgen dat de klanten hun administraties en processen op orde hebben, inzicht hebben in de cijfers, voldoen aan wet- en regelgeving en kansen benutten om te groeien en te verbeteren.

Als MKB-accountantskantoor zet de Jong & Laan zich er volop voor in. Roland Ogink: “Ik geloof daarbij in de kracht van multidisciplinaire samenwerking bij klanten.”

Nadat de Jong & Laan in de afgelopen jaren de focus vooral richtte op de kwaliteit in de controlepraktijk, is daarom in 2018 het spotlicht ook komen te staan op de samenstelpraktijk.

“Eén accountantspraktijk betekent ook één kwaliteitsniveau. Er is een centrale opdrachtacceptatieprocedure ingevoerd, er wordt een de Jong & Laan samenstelstandaard ontwikkeld en vaktechnische vraagstukken worden gedeeld”, aldus Roland Ogink.

Technologie

De voortschrijdende technologie zorgt voor een transformatie van de wijze waarop we leven en werken. Die transformatie betekent dat de werkwijze van de klanten, maar ook van de Jong & Laan zelf moet veranderen.

Roland Ogink: “We moeten meegaan in de steeds verdergaande digitalisering. We laten onze afdeling IT advies dan ook graag aan het woord. Zij hebben alle kennis om (samen met de klant) hierop in te spelen.”

Een nieuwe toevoeging aan het verslag is de interactieve Power BI data-analyse tool, waarin de bezoeker zijn eigen data-analyse vaardigheden kan testen. “De bezoeker zal verrast zijn over de mogelijkheden die de integrale digitale controleaanpak biedt.” De Jong & Laan is klaar voor de toekomst.

Feiten & cijfers

“Transparantie betekent voor ons openheid over cijfers. We zijn ervan overtuigd dat we op de goede weg zijn. Maar ook bij ons is de praktijk soms weerbarstig.

De uitkomsten van de reviews in 2018 zowel in de controle- als in samenstelpraktijk waren nog niet zo goed als we graag hadden gewild. Dat betekent dat we onverminderd doorgaan om iedereen in de praktijk mee te krijgen en om iedereen zo goed mogelijk te faciliteren om kwaliteit te leveren”, aldus Roland Ogink.

In het verslag zijn de onderwerpen uitgediept door middel van video’s, interviews, een klantverhaal en grafische weergaves. Ook de medewerkers van de Jong & Laan komen volop aan bod. “Veel plezier met lezen, kijken, luisteren en niet vergeten: doen!” 

Bekijk nu ons kwaliteitsverslag over 2018!