Steun voor fritesaardappelteler, sierteler en voedingstuinbouwer

Heeft u als fritesaardappelteler, sierteler of voedingstuinbouwer gebruik gemaakt van de regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19? Vraagt u daarbij niet meer steun aan dan €25.000? Dan is een accountantsverklaring niet meer nodig, blijkt uit een recente berichtgeving van RVO. U moet wel een eigen verklaring insturen. 
 

 

Minder dan €25.000 steun aanvragen

U moet, indien u minder dan €25.000 steun aanvraagt, een eigen verklaring indienen. Uiteraard willen wij u helpen bij het indienen van de eigen verklaring, maar dat is geen verplichting. De verklaring geldt voor zowel de fritesaardappeltelers, siertelers als de tuinbouwers. 

Steun voor fritesaardappelteler 

Op de site van RVO kunt u de tegemoetkoming fritesaardappeltelers aanvragen. Dit moet u uiterlijk 15 september doen. Hier vindt u ook de eigen verklaring. 

Steun voor sierteler en voedingstuinbouwer 

Ook kunt u op de site van RVO de tegemoetkoming sierteelt en voedingstuinbouw aanvragen. Dit moet u uiterlijk 31 augustus doen. Op de pagina vindt u tevens de eigen verklaring. 

€25.000 of meer steun aanvragen

Wilt u voor € 25.000 of een hoger bedrag steun aanvragen? Dan heeft u waarschijnlijk wél een accountantsverklaring nodig. De informatie hierover is nog niet bekend. Hierdoor kunt u nu nog geen vaststellingsaanvraag indienen.

Wilt u meer weten over de steunmaatregelen voor de fritesaardappeltelers, siertelers en tuinbouwers? Neem dan gerust contact met ons op.