Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19

De regeling geld voor zowel sierteelt en onderdelen van de voedingstuinbouw als voor consumptie- en fritesaardappelen telers. In grote lijnen komt de regeling op het volgende neer...

Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19

RVO heeft onlangs de Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers COVID-19 bekendgemaakt. De regeling geld voor zowel sierteelt en onderdelen van de voedingstuinbouw als voor consumptie- en fritesaardappelen telers. In grote lijnen komt de regeling op het volgende neer.
 

Sierteelt en onderdelen van de voedingstuinbouw

Agrarische ondernemers in de sierteelt en onderdelen van de voedingstuinbouw kunnen eenmalig een tegemoetkoming krijgen wanneer ze meer dan 30% verlies van omzet of brutowinst hebben geleden door de coronamaatregelen.

Het gaat hierbij om de periode 12 maart tot en met 11 juni 2020. De tegemoetkoming is 70% van de omzetschade. Deze schade is ontstaan, omdat de producten die snel bederven bijvoorbeeld niet meer kunnen worden geëxporteerd. Het totale budget van deze regeling is € 600 miljoen.

Consumptie- en fritesaardappelen telers

Ook telers van consumptie- en fritesaardappelen kunnen een eenmalige tegemoetkoming aanvragen wanneer zij door de coronamaatregelen voorraden niet hebben kunnen verkopen.

Dit geldt voor de periode van 16 maart tot en met 31 augustus 2020. Elke teler krijgt maximaal 6 cent per kilogram fritesaardappelen. De vergoeding is minimaal € 1.000 en maximaal € 150.000. Het totale hiervoor budget is € 50 miljoen.

Er gelden verschillende voorwaarden en eisen waaraan de onderneming moet voldoen.

Tegemoetkoming aanvragen

Getroffen ondernemers kunnen tot 4 juni 2020 een aanvraag indienen via de RVO. Wilt u ook een aanvraag indienen? Neem hiervoor gerust contact op met uw adviseur of met subsidieadviseur Caio Schuurmans.

Houd onze 'corona-pagina' in de gaten

Op deze pagina verzamelen wij al het nieuws, tips en adviezen voor ondernemers en organisaties.