Regeling compensatie onverkochte voorraden

Het kabinet werkt aan een regeling om onverkochte voorraden voor winkels te compenseren. Lees meer in dit artikel.

Regeling compensatie onverkochte voorraden

Vanwege de lockdown moeten zogeheten ‘niet-essentiële winkels’ zeker tot en met 19 januari 2021 hun deuren gesloten houden. Behalve de horeca betekent dit dat onder andere ook winkels die geen levensmiddelen verkopen verplicht moeten sluiten.

Het kabinet werkt aan een regeling om onverkochte voorraden voor deze winkels te compenseren. Binnenkort wordt meer duidelijkheid over de regeling verwacht.

Compensatie voor kledingwinkels

Voor wat betreft de compensatie moet vooral gedacht worden aan kledingwinkels. Kleding is erg modegevoelig, wat betekent dat na de lockdown een deel van de kleding nauwelijks meer te verkopen is. Vooral winkels die met het oog op de kerst fors hadden ingekocht, zijn hiervan de dupe.

Vergelijking met compensatie horeca

De compensatieregeling is vergelijkbaar met die van de horeca. Deze branche krijgt, vanwege onverkoopbare voorraden, een compensatie van 2,8% van het omzetverlies in de maanden oktober t/m december 2020. 

Naast bestaande steunpakketten

De vergoeding komt naast bestaande steunmaatregelen die bestaan voor loonkosten (NOW) en vaste lasten (TVL). Deze steunmaatregelen zijn gekoppeld aan het omzetverlies.

Heeft u vragen over de regeling compensatie overkochte voorraden? Neem gerust contact met ons op. 

Houd onze coronapagina in de gaten

Op deze pagina verzamelen wij al het nieuws, tips en adviezen voor ondernemers en organisaties.