Top 5 populairste nieuwsberichten

Meest gelezen berichten in oktober 2020

De maand oktober is alweer bijna voorbij. Er is veel gebeurd deze maand; denk bijvoorbeeld aan de nieuwe coronamaatregelen en een uitwerking/verduidelijking van de belastingplannen voor 2021. Welke nieuwsberichten trokken veelal de aandacht in deze herfstmaand? We zetten de top 5 populairste nieuwsberichten voor u op een rij:

1. TVL: aanvraag tweede periode in november
2. BIK: Wat is het en voor wie?
3. Zorgbonus: €500 in 2021
4. NOW 1.0 en 2.0: belangrijke wijzigingen
5. Kosten laadpaal fiscaal aftrekbaar

TVL: aanvraag tweede periode in november

De aanvraag voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) kan worden ingediend halverwege november. Hierbij hoeven bedrijven geen specifieke SBI-code te hebben. Dit is een verandering ten opzichte van de tegemoetkoming eerder dat jaar. Een gevolg is dat meer ondernemers een beroep kunnen doen op het steunpakket. 

>> Lees hier het volledige nieuwsbericht

BIK: Wat is het en voor wie?

Investeringen moeten gestimuleerd worden, juist óók gedurende de coronacrisis. De BIK, ofwel de baangerelateerde investeringskorting, dient hiervoor als uitkomst. De regeling geldt voor investeringen die gedaan worden in de periode van 1 oktober 2020 t/m 31 december 2022. Hoe wordt de BIK vormgegeven?

>> Lees hier het volledige nieuwsbericht

Zorgbonus: €500 in 2021

Zorgmedewerkers verdienen een bonus, aldus het kabinet. In 2020 bedraagt de bonus €1.000, in 2021 €500. Dit is op Prinsjesdag bekendgemaakt. De belasting komt voor rekening van de werkgever, óók wanneer zzp'ers voor de bonus in aanmerking komen. Wat zijn de verdere voorwaarden?

>> Lees hier het volledige nieuwsbericht

NOW 1.0 en 2.0: belangrijke wijzigingen

Er hebben belangrijke wijzigingen plaatsgevonden wat betreft de (aanvraag van) NOW 1.0 en NOW 2.0. Zo moet er contact zijn geweest via de UWV telefoon, anders staat ondernemers een subsidieboete van 5% te wachten. Een andere wijziging is dat er een verduidelijking is op het dividend- en bonusverbod. 

>> Lees hier het volledige nieuwsbericht

Kosten laadpaal fiscaal aftrekbaar

Een laadpaal voor een elektrische auto kan fiscale voordelen met zich meebrengen. Denk hierbij aan de aanschaf- en plaatsingskosten of de periodieke leasekosten. De Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) spelen hierbij een prominente rol. 

>> Lees hier het volledige nieuwsbericht