Ontvang subsidie voor aanbieden leerwerkplek

Biedt u leerwerkplekken aan? U kunt een tegemoetkoming krijgen in de kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer, student, promovendus of 'toio'.

Annerie Wentink
Annerie Wentink

Voorwaarden subsidieregeling praktijkleren

Natuurlijk zitten er voorwaarden aan het krijgen van de subsidie. Meer hierover kunt u lezen in onze whitepaper over de Subsidieregeling Praktijkleren. De subsidieregeling Praktijkleren is bedoeld voor de volgende doelgroepen:

  • Leer-werktraject vmbo
  • BBL-traject in het mbo
  • Duaal en deeltijd hbo-traject techniek (inclusief sector 'agro'),
  • Tijdelijke aanstellingen bij universiteit of onderzoeksinstituut voor bekwaming tot wetenschappelijk onderzoeker of technologisch ontwerper
  • Werknemers die een promotieonderzoek doen.

Deadline aanvragen subsidie

Vanaf 2 juni 2015 is het aanvraagformulier voor het huidige schooljaar digitaal beschikbaar. U kunt de subsidie tot en met 15 september 2015, voor 17.00 uur aanvragen! Laat u de subsidieregeling door iemand anders voor u aanvragen, zorg dan dat deze partij een geldige machtiging heeft. Als de machtiging van vorig jaar maar voor 1 jaar geldt, moet deze vernieuwd worden.

92.683 aanvragen, budget gelijk verdeeld

Vorig jaar zijn er 92.683 aanvragen ingediend, 82.433 aanvragen hiervan zijn goedgekeurd. Het budget voor de regeling blijft op € 205 miljoen staan, gelijk aan vorig jaar. De maximale toekenning is € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats.