Bijna 3,5 miljoen euro voor startende exporteurs uit mkb

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt ook in 2020 de Vouchers internationaal ondernemen van de regeling Starters International Business (SIB) ter beschikking. Dit jaar voor een totaalbedrag van 3,45 miljoen euro.

Bijna 3,5 miljoen euro voor startende exporteurs uit mkb

Exporteren kan uw omzet verhogen, het bedrijf sterker maken en leiden tot een betere concurrentiepositie in Nederland.

Als steuntje in de rug stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken ook in 2020 de Vouchers internationaal ondernemen van de regeling Starters International Business (SIB) ter beschikking. Dit jaar voor een totaalbedrag van 3,45 miljoen euro.

De mogelijkheden van sommige vouchers zijn verruimd, en er zijn vouchers voor marktentree en een subsidieregeling bij gekomen. Bovendien is er sinds 2018 een voucher voor de brexit.

Met deze gereedschapskoffer wil het ministerie duurzaam internationaal ondernemen door startende mkb-ondernemingen bevorderen op exportmarkten. Hoe haalt u daar als ondernemer nu alles uit?

Coachingsvoucher

Met de Coachingsvoucher ter waarde van 2500 euro krijgt u van een coach handvatten om te kunnen starten met zakendoen in het buitenland. Samen met de coach onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s, en werkt u aan een actieplan voor een efficiënte en realistische internationaliseringsstrategie.

Voucher Marktentree

De dit jaar gelanceerde voucher Marktentree gebruikt u voor advies van een extern deskundige. Deze kan u introduceren bij lokale netwerken en u helpen bij het opvolgen van contacten en een mogelijke vestiging in het doelland. De voucher geeft een tegemoetkoming van vijftig procent in de kosten tot een maximum van 2500 euro.

Collectieve beursinzending

De Missievoucher faciliteert deelname in het buitenland aan een handelsmissie of collectieve beursinzending. Deze is goed voor vijftig procent van de deelnameprijs tot maximaal 1500 euro voor een handelsmissie, en maximaal 2500 euro voor een beursinzending.

Sinds dit jaar is er ook een subsidieregeling voor individuele beursdeelnames. Deze vergoedt vijftig procent van de kosten tot een maximum van 2500 euro.

Kennis vergroten

De Kennisvoucher is bedoeld voor advies op internationaal juridisch en fiscaal gebied. Nieuw is dat u deze nu ook kunt gebruiken voor het laten opstellen van een marktonderzoekrapport en een training om uw kennis over internationaal ondernemen te vergroten.

Deze voucher dekt vijftig procent van de kosten tot maximaal 2500 euro. Dit geldt ook voor de voucher die subsidie biedt voor advies over alternatieve markten en de gevolgen van de brexit.

Advies nodig?

SIB is bedoeld voor Nederlandse mkb-ondernemers, ook in het Caribische deel van het Koninkrijk. Evofenedex is uitvoerder en heeft geaccrediteerde adviseurs die u geheel kunnen ontzorgen. 

Bron: Evofenedex