Milieuvriendelijke investering? Benut fiscale voordelen!

Wilt u investeren in milieuvriendelijke of energiebesparende bedrijfsmiddelen? Dan kunt u mogelijk fiscaal voordeel behalen. Lees meer in dit artikel.

Milieuvriendelijke investering? Benut fiscale voordelen!

Wilt u investeren in milieuvriendelijke of energiebesparende bedrijfsmiddelen? Dan kunt u mogelijk fiscaal voordeel behalen. Uw investering moet wel op de Milieulijst 2021 of Energielijst 2021 staan. Ga bij een dergelijke investering na of dit het geval is. Het kan een leuk verschil maken!

Vamil en/of MIA

Investeringen die op de Milieulijst 2021 staan, komen in aanmerking voor de Vamil (willekeurige afschrijving) en/of MIA (extra aftrekpost). Ten opzichte van 2020 zijn diverse bedrijfsmiddelen toegevoegd, gewijzigd of verwijderd.

Ook investeringen in stallen, die aangepast of gebouwd worden volgens de Maatlat Duurzame stal (MDV), kunnen in aanmerking komen. Dit geldt ook voor investeringen in het kader van de Maatlat Schoon Erf (MSE).

EIA

Investeert u in energiebesparende maatregelen? Dan kunt u wellicht (ook) voor EIA in aanmerking komen. Deze extra aftrek kunt u toepassen indien de investering op de Energielijst 2021 staat. Het kan gaan om investeringen in gebouwen, processen en transportmiddelen. 

Duurdere investering soms interessant(er)

Indien u een investering wilt doen, dan is het raadzaam om na te gaan of de investering op één van bovengenoemde lijsten staat. Staat de investering hier niet op? Dan kan het zijn dat een vergelijkbare investering wél op de lijst staat, bijvoorbeeld als deze milieuvriendelijker is of meer energie bespaart.

Als u hiermee voor fiscaal voordeel in aanmerking komt, kan een duurdere investering toch interessanter zijn. Laat u hier goed over adviseren. 

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op.