Meer gemak door uitgebreide mogelijkheden werkgeversportaal UWV

Het werkgeversportaal van het UWV is de beveiligde omgeving voor werkgevers op www.uwv.nl. U logt in met uw persoonlijke account en komt dan bij informatie die voor u belangrijk is.

U kunt op het werkgeversportaal verschillende zaken bekijken en regelen, zoals het online melden van verzuim via de verzuimmelder, een re-integratieverslag uploaden of een ontslagaanvraag uploaden. 

Mogelijkheden uitgebreid

Het werkgeversportaal is sinds kort verder uitgebreid. Zo kunt u nu ook zien of één van uw medewerkers, of een sollicitant, onder de Participatiewet valt en of u dus wellicht gebruik kunt maken van een premiekorting. Verder kunt u bijvoorbeeld Ziektewet- en WAZO-brieven inzien die u van het UWV ontvangt of een ziekmelding doorgeven voor een Ziektewetuitkering. 

Tussenpersoon machtigen

Het UWV gaat meer en meer over op volledig digitale communicatie via dit portaal. Daarmee neemt het belang van dit portaal steeds meer toe. U kunt de Jong & Laan nu als tussenpersoon machtigen. Als u ons machtigt kunnen wij de ziekmelding van een werknemer voor u regelen en kunnen wij voor u nagaan of een medewerker onder de Participatiewet valt. We nemen u dan dus werk uit handen zodat u minder tijd kwijt bent aan deze handelingen en bovendien mist u geen bericht meer. U heeft minder papierwerk en werkzaamheden kunnen efficiënter worden gedaan. 

Voordelen benutten

Wilt u de voordelen van het werkgeversportaal volledig benutten? Geef dan aan dat u ons wilt machtigen. Stuur uw de Jong & Laan adviseur een mail en hij of zij maakt de machtiging eenvoudig voor u in orde.