LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

De regeling voor accijnsteruggave voor transportbedrijven met vrachtauto’s die op LNG rijden, krijgt een vervolg. Lees meer...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

De regeling voor accijnsteruggave voor transportbedrijven met vrachtauto’s die op LNG rijden, krijgt een vervolg, zoals afgesproken in het voorlopige Klimaatakkoord. 

Eind vorig jaar werd bekend dat de bestaande LNG-teruggaveregeling, betaald door het ministerie van Financiën, plotseling afgeschaft werd.

Volgens staatssecretaris Snel was die regeling niet doelmatig genoeg en kostte hij de overheid onevenredig veel geld. 

TLN en evofenedex gaven toen meteen aan dat dit een slecht idee is. Afschaffing van de regeling bemoeilijkt de overstap naar bio-LNG en dupeert bedrijven die hun nek uitstaken door LNG-voertuigen te kopen.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) besloot vervolgens een nieuwe regeling in het leven te roepen. 

Regeling voor 2019 en 2020

Deze regeling is onderdeel van het voorlopige Klimaatakkoord dat in december afgesloten is. Het plan is dat de regeling in 2019 en 2020 een vervolg krijgt.

Het ministerie van IenW komt ondernemers tegemoet met een verlenging van de regeling, zodat de koplopers die hebben geïnvesteerd in LNG niet opeens worden gedupeerd.

De regeling wil daarnaast de ontwikkeling van bio-LNG stimuleren.

Hoe deze nieuwe regeling er uit gaat zien, is nog niet bekend. De komende tijd gaat het ministerie van IenW in overleg met de sector over de nieuwe regeling.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op. 

Bron: TLN