Landelijke opkoopregeling tweede kwartaal 2022 open

De eerste openstelling van de landelijke opkoopregeling voor melkvee-, varkens- en pluimveebedrijven is gepland voor het tweede kwartaal 2022. Lees verder...

Landelijke opkoopregeling tweede kwartaal 2022 open

De eerste openstelling van de eerder aangekondigde landelijke opkoopregeling is gepland voor het tweede kwartaal 2022. Deze vrijwillige regeling is bedoeld voor melkvee-, varkens- en pluimveebedrijven. Omdat de details nog niet bekend zijn, kunt u helaas nog niet beoordelen of u eventueel in aanmerking komt.

Bedrijf met dierrechten

Denk u erover om uw bedrijf te beëindigen? Heeft u een bedrijf met dier- of fosfaatrechten en ligt uw bedrijf dicht bij een Natura 2000-gebied? Dan komt u volgend jaar mogelijk in aanmerking voor een ‘Landelijke beëindigingsregeling’(Lbv).

Drempelwaarde

Om deel te kunnen nemen aan de opkoopregeling moet uw bedrijf een bepaald niveau aan stikstofdepositie veroorzaken. Het is echter nog niet bekend aan welke drempelwaarde uw bedrijf moet voldoen.

Kosteneffectief

Hoe beter de verhouding tussen de stikstofreductie en de totale kosten, hoe groter de kans dat uw bedrijf in aanmerking komt.

Twee openstellingen

Voor de eerste openstelling (2022) is een budget van € 750 miljoen beschikbaar. De tweede openstelling, met een budget van € 250 miljoen, is gepland voor 2025.

Heeft u vragen over de opkoopregeling? Neem gerust contact met ons op.