Kleine ondernemersregeling? Aanmelden voor 20 november

Wilt u in aanmerking komen voor de kleine ondernemersregeling (KOR) in 2020? Dan kunt u zich hiervoor tot 20 november 2019 aanmelden bij de Belastingdienst.

Oude versus nieuwe kleine ondernemersregeling

De kleine ondernemersregeling verandert per 2020. Onder de huidige kleine ondernemersregeling geldt een vrijstelling van de af te dragen btw als deze niet meer bedraagt dan € 1.345 per jaar.

In dat geval kunt u ook een ontheffing krijgen van uw administratieve verplichtingen. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen btw-aangifte te doen. Moet u meer btw afdragen, maar niet meer dan € 1.883, dan krijgt u een korting.

Onder de nieuwe kleineondernemersregeling geldt een vrijstelling als uw omzet niet meer bedraagt dan € 20.000. De per saldo af te dragen btw is dus niet meer van belang.

Inhoud nieuwe regeling

Onder de nieuwe regeling brengt u geen btw meer in rekening, kunt u geen btw meer aftrekken en doet u geen aangifte voor de btw meer. Uw omzet moet u wel bijhouden.

Als u zich aanmeldt, geldt dit voor minstens drie jaar. Aanmelden kunt u via dit speciale formulier bij de Belastingdienst,

Nieuw! Ook voor rechtspersonen

De nieuwe regeling staat ook open voor rechtspersonen, zoals bv's. Dit is onder de huidige regeling niet het geval.

Vervanging kleine ondernemersregeling

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.