Meer investeringsvoordelen in 2021

Ondernemers die investeren, krijgen dit jaar meer investeringsaftrek. Dit komt door aanpassingen aan de inflatie en de verhoging van de energie-investeringsaftrek. 

Stijging KIA

De aanpassing aan de inflatie betekent dat het maximum van de investeringsaftrek voor kleinschalige investeringen, de KIA, stijgt naar € 16.568. Dit maximum bereikt u als in 2021 wordt geïnvesteerd voor een bedrag tussen € 59.171 en € 109.574.

Let op! U heeft pas recht op de KIA als er in 2021 voor meer dan € 2.400 wordt geïnvesteerd.

Verbetering EIA 

De investeringsaftrek voor energiezuinige investeringen gaat dit jaar licht omhoog. Voor energiezuinige investeringen die op de zogenaamde Energielijst voor 2021 voorkomen, krijgt u een energie-investeringsaftrek (EIA) van 45,5% (tegen 45% vorig jaar).

Daarnaast wordt het maximum aan investeringen waarvoor de EIA verkregen kan worden verhoogd van € 124 miljoen naar € 126 miljoen.

MIA en Vamil ongewijzigd

De percentages van de milieu-investeringsaftrek (MIA) blijven ongewijzigd. Afhankelijk van het bedrijfsmiddel levert een investering 36%, 27% dan wel 13,5% aan MIA op. Alleen investeringen die op de Milieulijst voor 2021 staan, komen voor de MIA in aanmerking.

Ook de Vamil blijft ongewijzigd. Met de Vamil kunt u tot 75% van sommige investeringen op de Milieulijst willekeurig afschrijven. Dit biedt u een rente- en liquiditeitsvoordeel.

Heeft u vragen over de extra aftrek bij investeringen, neem gerust contact met ons op.