In­ves­te­rings­re­ge­ling POP3+ 2022

Ben jij landbouwer en wil jij je agrarisch bedrijf moderner of duurzamer maken? Kijk dan naar de mogelijkheden van de Investeringsregeling POP3+ 2022.

Vervolg op 'Groen-economisch herstel'

T/m 31 januari 2023 kun je subsidie aanvragen voor een heel aantal verschillende fysieke investeringen. Bekijk of op de investeringslijst ook voor jou interessante investeringen staan. 

Vervolg ‘Investeren in groen-economisch herstel’

Deze subsidieregeling ‘Investeringsregeling POP3+ 2022’ is een vervolg op de regeling ‘Investeren in groen-economisch herstel’. Voor deze subsidieregeling was eind 2021/begin 2022 veel belangstelling.

Investeringslijst

De investeringen, die voor de subsidie in aanmerking komen, staan vermeld op de (aangepaste) Investeringslijst. Je kunt voor maximaal twee investeringen subsidie aanvragen.

Hoogte subsidie

De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten. Voor Jonge landbouwer geldt nu geen hoger subsidiepercentage.

Minimale subsidiebedrag

Je vraagt voor jouw investering(en) minimaal € 20.000 subsidie aan. Dit betekent dat jouw investering minimaal € 50.000 moet bedragen.

Toewijzing op basis van punten

De aanvraag met de hoogste punten komt het eerste voor subsidie in aanmerking. Op de investeringslijst kun je het aantal punten per investering vinden.

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer weten over de investeringsregeling POP3+ 2022? Neem gerust contact op.

POP3+

Plattelandsontwikkelingsprogramma van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB), waarbij geld beschikbaar wordt gesteld vanuit het Europees Fonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO). De focus ligt op het ontwikkelen, innoveren en verduurzamen van de agrarische sector in Nederland.

Lees meer