Gratis online scholing in november

In november hebben werknemers de mogelijkheid gratis scholingsactiviteiten of een ontwikkeltraject te volgen. Lees meer...

Gratis online scholing in november

Het kabinet wil werknemers ondersteunen in hun kansen op nieuw werk. Later in de maand november is het daarom mogelijk gratis online scholingsactiviteiten te volgen. Ook is het straks weer mogelijk een ontwikkeltraject te volgen.

Onderdeel van NL leert door

De loopbaan- ofwel ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL leert door. Het doel van dit programma is om werkenden, zelfstandigen en werkzoekenden te helpen zich voor te bereiden op veranderingen in de arbeidsmarkt. Met NL leert door financiert het kabinet niet alleen ontwikkeladviezen, maar ook kosteloze online scholing.

Gratis loopbaanadvies vanaf 1 december

Vanaf 1 december 2020 zijn er weer 50.000 ontwikkeladviestrajecten beschikbaar. Dankzij de subsidieregeling NL leert door kunnen de volgende (groepen) personen een gratis ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur: 

  • Werknemers in loondienst
  • Flexwerkers
  • Zelfstandigen
  • Zzp’ers kunnen

Met zo’n loopbaanadvies krijgt iemand beter zicht op zijn of haar kansen in de arbeidsmarkt. Een loopbaanadviseur kan ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk.

Wat als u niet kan wachten?

Degenen die niet kunnen wachten en voor 1 december 2020  een loopbaan- of ontwikkeladvies nodig hebben, zullen op zoek moeten naar alternatieven. Zo zijn er werkgevers en vakbonden die een dergelijk traject financieren.

Ook O&O-fondsen, die verbonden zijn aan een bepaalde sector of branche, hebben er vaak een regeling voor. Daarnaast bieden regionale leerwerkloketten de mogelijkheid om een ontwikkeladvies te volgen.

Nog vragen?

Is u nog iets niet helemaal duidelijk? Of wilt u weten hoe u hier als werkgever mee omgaat? Neem gerust contact met ons op en wij komen graag met u in gesprek. 

Houd onze coronapagina in de gaten

Op deze pagina verzamelen wij al het nieuws, tips en adviezen voor ondernemers en organisaties.