Wat als u een fout maakt bij het aanvragen van loonkostenvoordeel?

Heeft u fouten gemaakt bij het aanvragen van het loonkostenvoordeel? Dan heeft u de volgende mogelijkheden om dit te corrigeren...

Wat als u een fout maakt bij het aanvragen van loonkostenvoordeel?

Als een werkgever een werknemer in dienst neemt die moeilijk toegang heeft tot de arbeidsmarkt, is hiervoor een loonkostenvoordeel beschikbaar. Wie bij het aanvragen van deze tegemoetkoming fouten maakt, heeft voldoende mogelijkheden deze te corrigeren. Extra mogelijkheden voor correctie zijn dan ook niet nodig.

Wanneer LKV?

U kunt loonkostenvoordeel krijgen voor de volgende doelgroepen:

  • Oudere werknemers vanaf 56 jaar.
  • Arbeidsgehandicapte werknemers die nieuw in dienst komen.
  • Werknemers uit de doelgroep van de banenafspraak en scholingsbelemmerden.
  • Arbeidsgehandicapte werknemers die herplaatst worden.

Als u het voordeel aanvraagt, heeft u een doelgroepverklaring nodig. Het loonkostenvoordeel kan oplopen tot € 6.000 per werknemer per jaar.

Vink aan dat u recht heeft

U moet in uw loonaangifte aanvinken dat u, voor een bepaalde werknemer, recht heeft op het loonkostenvoordeel. Maakt u hierbij een fout, dan kunt u dit zelf eenvoudig herstellen.

Corrigeren tot 1 mei

U kunt door het insturen van een correctiebericht uw vergissing ongedaan maken - ook over de voorgaande maanden. Dit kan maandelijks in het kalenderjaar waarover u de tegemoetkoming aanvraagt.

Ook in het jaar volgend op dat kalenderjaar kunt u nog correctieberichten insturen. Dat kan tot uiterlijk 1 mei van dat jaar. Correcties na 1 mei worden niet meer meegenomen in de definitieve berekening.

Geen verruiming

Staatssecretaris Wiersma (SZW) heeft in antwoord op Kamervragen laten weten dat hij de correctiemogelijkheden voldoende vindt. Er komen dus geen ruimere mogelijkheden om fouten te herstellen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.

Loonkostenvoordelen (LKV): profiteert u al?

Er zijn vier loonkostenvoordelen (LKV’s) voor werkgevers ingevoerd. Dit zijn jaarlijkse tegemoetkomingen wanneer u een uitkeringsgerechtigde oudere in dienst neemt of iemand met een arbeidsbeperking. Profiteert u al van LKV? Lees meer in de whitepaper!