Fosfaattoestand: vul het gewogen gemiddelde in

Wilt u gebruikmaken van een hogere fosfaatnorm op basis van uw grondmonsters? Dan moet u de fosfaattoestand van uw gewaspercelen opgeven bij de Gecombineerde opgave.

Fosfaattoestand: vul het gewogen gemiddelde in

Wilt u gebruikmaken van een hogere fosfaatnorm op basis van uw grondmonsters? Dan moet u de fosfaattoestand van uw gewaspercelen opgeven bij de Gecombineerde opgave. Heeft u meerdere grondmonsters op één perceel? Dan geldt het gewogen gemiddelde van de fosfaattoestand.

Hogere fosfaatnorm per topografisch perceel

U mag rekenen met een hogere fosfaatnorm als u met grondmonsters kunt aantonen dat het betreffende perceel een lagere fosfaattoestand heeft. Deze fosfaattoestand moet u uiterlijk 15 mei doorgeven met de Gecombineerde opgave.

Let op! U kunt per topografisch perceel (groene perceelsgrenzen in ‘Mijn.percelen’) kiezen of u wel of geen gebruik maakt van deze hogere normen.

Meerdere grondmonsters: gewogen gemiddelde

Heeft u meerdere grondmonsters binnen één topografisch perceel? Dan moet u altijd het gewogen gemiddelde van de fosfaattoestand bepalen. Dit doet u op basis van de PAL- en P-PAE-waarden en de bemonsterde oppervlakte per grondmonster.

Toepassen op gewaspercelen

Bestaat een topografisch perceel uit meerdere gewaspercelen (oranje perceelsgrenzen in ‘Mijn.percelen’). Dan vult u de gewogen gemiddelde PAL- en P-PAE-waarden in bij ieder gewasperceel binnen dit topografische perceel.

Heeft u vragen over de fosfaattoestand? Neem dan contact met ons op.