Extra financiële steun voor innovatie

Vanwege corona ontvangen innovatieve bedrijven in 2021 extra financiële ondersteuning. Hiervoor wordt de WBSO ingezet. Lees meer...

Extra financiële steun voor innovatie

Vanwege de huidige coronacrisis ontvangen innovatieve bedrijven in 2021 extra financiële ondersteuning. Hiervoor wordt de bestaande WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) gebruikt.

WBSO 

Innovatieve bedrijven krijgen via de WBSO financiële ondersteuning voor de hiermee samenhangende kosten. Via de WBSO wordt een percentage van de kosten vergoed middels een korting op de af te dragen loonheffing. Innovatieve zzp’ers profiteren dus niet van de WBSO, maar krijgen een aftrek op de winst.

Verhoging percentages

Volgend jaar worden de percentages van de WBSO verhoogd. Over de eerste € 350.000 aan innovatieve kosten ontvangt een ondernemer 40% aan tegemoetkoming (2021) in plaats van 32% (2020). Over het meerdere aan innovatieve kosten blijft de tegemoetkoming gehandhaafd op de huidige 16%. 

Meer steun voor starters

Ook starters krijgen in 2021 meer steun. Het percentage in de WBSO over de eerste € 350.000 aan innovatieve kosten stijgt voor hen van 40% (2020) naar 50% (2021). Over het meerdere blijft ook voor hen de tegemoetkoming 16% van de kosten.

Heeft u vragen over de WBSO? Of bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor de WBSO? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Blog
WBSO: In de praktijk

De juiste subsidies helpen innovatieve start-up Brekr letterlijk op weg

Ruim € 90.000 binnenhalen met de WBSO subsidie; het kan! De WBSO subsidie helpt Brekr letterlijk op weg.

Naar klantcase