Drijfmest uitrijden na teelt maïs (toch) toegestaan

RVO heeft haar standpunt aangepast. U mag, na de teelt van mais op zand- en lössgrond, toch mest uitrijden. Lees meer...

Drijfmest uitrijden na teelt maïs (toch) toegestaan

RVO heeft haar standpunt aangepast. U mag, na de teelt van maïs op zand- en lössgrond, toch mest uitrijden. Uiteraard moet dit gebeuren binnen de normale uitrijperioden, dus drijfmest t/m 15 september. Ook moet u dan een groenbemester telen, maar dit bent u nu ook al verplicht. 

Standpunt aangepast

Ondanks dat het niet specifiek in de wetgeving was opgenomen, was het standpunt van RVO dat u geen mest mocht uitrijden na de teelt van maïs op zand- en lössgrond. RVO heeft haar standpunt aangepast, waardoor mest uitrijden toch is toegestaan.

Voorwaarde: groenbemester inzaaien

Drijfmest uitrijden op het bouwland mag t/m 15 september. Een belangrijke voorwaarde is wel dat u een groenbemester inzaait die minimaal 8 weken blijft staan. Echter, na de teelt van maïs op zand- en lössgrond, geldt óók de verplichting tot het telen van een vanggewas die tot tenminste 1 februari moet blijven staan. Hiermee voldoet u ‘automatisch’ aan beide verplichtingen.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op.