DKTI-subsidie biedt ruimte voor opschaling ZE-trucks

De regeling kent dit jaar voor het eerst ook subsidie toe aan de opschaling van duurzame initiatieven. Lees meer in dit artikel.

DKTI-subsidie biedt ruimte voor opschaling ZE-trucks

De afgelopen jaren bleef de DKTI-subsidie beperkt tot innovaties in duurzaam transport. Onlangs is DKTI-3 gelanceerd die ruim € 36 miljoen subsidie inhoudt voor innovaties en toepassingen van duurzaam transport.

Learning by using

De regeling kent dit jaar voor het eerst ook subsidie toe aan de opschaling van duurzame initiatieven. Het budget voor deze zogenoemde categorie ‘Learning by using’ bedraagt voor dit jaar € 11 miljoen voor zero-emissie vrachtauto’s en de benodigde laadvoorzieningen.

Voorwaarden subsidieaanvraag

Er zijn specifieke voorwaarden verbonden aan de subsidieverlening. Zo dient een aanvraag gedaan te worden door een consortium van ten minste twee bedrijven. Subsidieaanvragen kunnen ingediend worden van 23 maart tot 6 april.

Er geldt het principe ‘Wie eerst komt, eerst maalt.'

Ondernemers met belangstelling voor een subsidieaanvraag doen er verstandig aan hun indiening op tijd voor te bereiden en niet veel later dan 23 maart in te dienen. Meer informatie over de regeling is beschikbaar via deze link.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op. 

Blog
Meer over de regeling

DKTI-Transport: Innovatie in de transportsector

Ontwikkelt u een transportoplossing met weinig of geen CO2-uitstoot? Dan kunt u gebruikmaken van de DKTI Transportregeling.

Door Martijn van der Leest
Lees meer