Maatregelen corona voor bedrijfsleven in Duitsland

Ook Duitsland heeft een pakket maatregelen aangekondigd om het bedrijfsleven te helpen. Deze maatregelen kunnen wellicht ook behulpzaam zijn bij Duitse dochterondernemingen van Nederlandse bedrijven.

Maatregelen corona voor bedrijfsleven in Duitsland

Corona raakt ons allemaal en zeker ook ondernemers. Dat geldt zowel nationaal als internationaal. Veel van onze relaties doen zaken met Duitsland of hebben werknemers uit Duitsland in dienst. 

Maatregelen Duitsland

Ook Duitsland heeft een pakket maatregelen aangekondigd om het bedrijfsleven te helpen. Deze maatregelen kunnen wellicht ook behulpzaam  zijn bij Duitse dochterondernemingen van Nederlandse bedrijven.

Duitse werknemers in dienst

Mogelijk kan hier ook deels gebruik van worden gemaakt als Nederlandse bedrijven Duitse werknemers in dienst hebben die in Duitsland werken en daar onder het Duitse arbeidsrecht vallen.

De maatregelen zien onder andere op:

  1. De opschorting van de aflossing van leningen
  2. Het verkrijgen van extra leningen
  3. Werktijdverkorting
  4. Uitstel van betaling Duitse premies sociale verzekeringen
  5. Uitstel van betaling belastingen

Informatiedocument

Onze partner in Duitsland, accountantskantoor Volbers Vehmeyer Partner, stelde het volgende document op (in het Duits), waar we u graag naar verwijzen:

Ook stelden ze een FAQ op met daarin de meest gestelde vragen.

Neem contact op met uw Duitse accountant

Bedenk hierbij dat dit algemene informatie betreft, die wellicht op korte termijn weer kan worden gewijzigd. Wij verzoeken u dan ook contact op te nemen met uw eigen Duitse accountant/belastingadviseur (Steuerberater) om uw situatie nader te bepalen.

Houd onze 'corona-pagina' in de gaten

Op deze pagina verzamelen wij al het nieuws, tips en adviezen voor ondernemers en organisaties.