Check de voorlopige berekening LIV

Tussen 1 en 14 maart 2018 hebben zo'n 94.000 werkgevers van het UWV een voorlopige berekening ontvangen van het lage-inkomensvoordeel (LIV) 2017.

U heeft recht op deze tegemoetkoming, als u werknemers met een laag loon in dienst heeft. Check de voorlopige berekening goed. Kloppen de gegevens niet, dan kunt u dit nog corrigeren of doorgeven tot en met 1 mei 2018.

LIV

Met ingang van 2017 is er een jaarlijkse tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die werknemers in dienst hebben met een laag loon: het lage inkomensvoordeel (LIV). Afhankelijk van het gemiddeld uurloon, in 2017 minimaal €9,66 en maximaal €12,08, bedraagt de LIV per werknemer maximaal €2.000 per jaar. Daarbij gelden nog de volgende voorwaarden:

  • De werknemer heeft de AOW-leeftijd nog niet bereikt.
  • De werknemer is verzekerd voor één of meer werknemersverzekeringen.
  • De werknemer heeft ten minste 1.248 verloonde uren per kalenderjaar.

Voorlopige berekening

Het UWV heeft inmiddels de voorlopige berekeningen van het LIV over 2017 verstuurd. Deze berekening is gebaseerd op de tot en met 31 januari 2018 gedane aangiften loonheffingen en correcties over 2017. Bent u het niet eens met de voorlopige berekening, controleer dan of uw loonaangiften juist en volledig zijn.

U kunt deze aangiften nog tot en met 1 mei 2018 corrigeren. Neem hiervoor eventueel contact op met uw adviseur. Latere correcties worden niet meer meegenomen in de definitieve berekening van het LIV.

Let op!
Kloppen uw loonaangiften wel, maar heeft u vragen over de voorlopige berekening, dan kunt u deze stellen aan het UWV. Had u wel een voorlopige berekening verwacht, maar deze niet ontvangen? Ook dan kunt u contact opnemen met UWV.

Definitieve berekening

Uiterlijk 31 juli ontvangt u van de Belastingdienst de definitieve berekening van het LIV over 2017. Mocht deze definitieve berekening niet kloppen, dan kunt u daartegen bezwaar maken.

Nieuws
Jeugd-LIV: nieuwe tegemoetkoming bij jonge minimumloners
Lees meer
Whitepaper
Loonkostenvoordelen: profiteert u al?
Lees meer
Blog
Loyaliteitsmodel: hoe loyaal zijn uw medewerkers?
Lees meer