Nieuws­bericht Btw EU-landen

Vraag voor 30 september de btw terug wanneer je zaken deed in de EU.

Vraag uit­er­lijk 30 sep­tem­ber btw EU-lan­den te­rug

Deed je in 2021 zaken in EU-landen? En betaalde je daarbij btw in die EU-landen? Dan heb je nog tot en met 30 september 2022 om deze btw terug te vragen.

Digitaal verzoek

Je vraagt de btw uit EU-landen online terug via de Nederlandse Belastingdienst. Zij sturen jouw verzoek vervolgens door naar het EU-land waar je btw van terugvraagt.

Let op! Je hebt inloggegevens nodig om de btw terug te vragen, ook als jouw fiscaal adviseur de btw-teruggaaf voor je verzorgt. Beschik je nog niet over inloggegevens, vraag deze dan zo snel mogelijk aan bij de Belastingdienst. Het verstrekken van de inloggegevens kan namelijk even duren.

Voorwaarden

Wanneer je in het andere EU-land de btw-aangifte doet, dan verwerk je de btw die je daar betaalde in die btw-aangifte. De btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst is dan niet mogelijk. Je kunt ook geen btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst als jouw onderneming niet in Nederland gevestigd is en/of je de ingekocht goederen en diensten niet gebruikt voor btw-belaste bedrijfsactiviteiten.

Heb je vragen over het terugvragen van de btw? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen

Internationaal ondernemen

Ben jij actief aan het ondernemen in het buitenland of heb jij internationale ambities? Samen met onze internationale specialisten kijken we naar jouw kansen.

Lees meer