Borgstelling voor starters en overnemers

Bent u een startende agrarisch ondernemer of neemt u een landbouwbedrijf over? U kunt vanaf 1 januari 2020 in aanmerking komen voor ‘Vermogensversterkend Krediet’.

Borgstelling voor starters en overnemers

Bent u een startende agrarisch ondernemer of neemt u een landbouwbedrijf over? U kunt vanaf 1 januari 2020 in aanmerking komen voor ‘Vermogensversterkend Krediet’. Dit kan interessant zijn als u wilt investeren in duurzame bedrijfsontwikkeling.

Borgstelling

U kunt als starter of overnemer voor de financiering van aanvullende investeringen gebruikmaken van een borgstelling tot 90%. Hiermee is het gemakkelijker om een lening te krijgen. Dit wordt het Vermogensversterkend Krediet (VKK) genoemd.

Het VVK is niet bedoeld om de financiering van de start van uw bedrijf of de bedrijfsovername zelf te ondersteunen. Het maximale bedrag waarvoor borg wordt gestaan is € 2,5 miljoen. 

Starter of overnemer

U bent een starter of overnemer als u, als natuurlijk persoon, maximaal drie jaar geleden een landbouwbedrijf bent gestart of over heeft genomen. De regeling is niet gebonden aan een maximumleeftijd. 

Aanvullende investeringen

Alleen indien u aanvullende investeringen doet die de continuïteit van uw bedrijf verbeteren, komt u in aanmerking voor een VVK. Deze investeringen moet u binnen drie jaar na de start of overname van het bedrijf doen.

Daarnaast moeten deze investeringen aansluiten bij de LNV-visie Waardevol en verbonden. In een investeringsplan moet u onderbouwen voor welke investeringen de financiering bedoeld is.

Niet bedoeld voor

Investeert u in grond en/of dieren- of fosfaatrechten? Deze investeringen komen niet in aanmerking voor een VVK.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.