Belastingdienst herberekent voorlopige aanslagen Vpb

De tariefsverlaging voor het belastingjaar 2020 wordt gedeeltelijk uitgesteld. Alle voorlopige aanslagen worden opnieuw berekend. Lees meer...

Belastingdienst herberekent voorlopige aanslagen Vpb

De tariefsverlaging voor het belastingjaar 2020 wordt gedeeltelijk uitgesteld. Dat staat in het Belastingplan 2020. Het hoge tarief blijft 25%. Het lage tarief daalt in 2020 wel verder tot 16,5%. De Tweede Kamer is hiermee akkoord gegaan.

De tarieven voor 2020 zijn inmiddels verwerkt in de systemen van de Belastingdienst. Zij hebben besloten om dit al te doen na goedkeuring van de Tweede Kamer. Zo kan de Belastingdienst de voorlopige-aanslagregeling goed en op tijd uitvoeren.

Gebroken boekjaren 2019/2020

Is uw boekjaar in 2019 begonnen en loopt het door in 2020? Dan heeft de Belastingdienst uw voorlopige aanslag vastgesteld op basis van het vorige tarief. Dit klopt niet.

Zonder aanpassing van deze voorlopige aanslag bestaat de kans dat de Belastingdienst later ten onrechte belastingrente in rekening brengt.

Alle voorlopige aanslagen worden daarom direct na aanpassing van het tarief opnieuw berekend. Het kan zijn dat u daardoor een nieuwe voorlopige aanslag krijgt. Hierover krijgt u automatisch bericht.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Bron: Belastingdienst