Meer tijd voor aflossen belastingschulden

Ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen met het betalen van hun belasting, krijgen langer de tijd om deze schulden af te lossen. De termijn waarbinnen de belastingschulden terug moeten worden betaald, is verlengd van 24 naar 36 maanden.

Terugbetaling later van start

Door de aflosperiode te verlengen hoopt het kabinet dat ondernemers hun schulden makkelijker kunnen terugbetalen. Naast deze verlening is eveneens voorgesteld dat de terugbetaling op 1 juli 2021 start gaat. Dit is later de voorheen besloten datum van 1 januari 2021. 

Ook uitsteldatum verlengd 

Ondernemers die al uitstel hebben aangevraagd voor de terugbetaling van hun belastingschulden, kunnen dit uitstel verlengen tot 1 januari 2021. Oorspronkelijk was dit mogelijk tot 1 oktober van dit jaar.

Let op! Heeft u nog niet eerder uitstel aangevraagd, dan moet dit wél vóór 1 oktober van dit jaar gebeuren.

Invorderingsrente blijft laag

Invorderingsrente moet betaald worden als belastingschulden niet tijdig zijn voldaan. De invorderingsrente is vanwege de coronacrisis verlaagd naar 0,01%. De verlaagde invorderingsrente van 0,01% blijft tot en met 31 december 2021 van kracht. 

Voorstel betalingsregeling volgt

Ondernemers met belastingschulden krijgen dit voorjaar een brief van de Belastingdienst met een voorstel voor een betalingsregeling. Is het voorstel niet haalbaar, dan zal men met de inspecteur naar een maatwerkoplossing op zoek moeten gaan.

Nieuwe maatregelen kostenneutraal 

De nieuwe maatregelen werken vrijwel kostenneutraal uit. Naast een verlies aan inkomsten door niet voldane belastingschulden leveren de maatregelen namelijk ook rente op.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact op met onze belastingadviseur

Houd onze coronapagina in de gaten

Op deze pagina verzamelen wij al het nieuws, tips en adviezen voor ondernemers en organisaties.